15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFrumoase si periculoase

Frumoase si periculoase

La competitia de la Buzau, clubul CFR Craiova a fost reprezentat de sapte sportive si a câstigat sase medalii, in timp ce CSM Craiova a trimis in ring patru pugiliste, fiecare fiind premiata.


In perioada 13-17 martie s-a desfasurat la Buzau Cupa României la box feminin (junioare si senioare). La aceasta competitie, care a fost organizata de CSM Buzau, au participat 110 pugiliste, unsprezece dintre acestea fiind din Craiova. Clubul CFR Craiova a fost reprezentat de sapte sportive si a câstigat sase medalii (cinci de argint si una de aur), in timp ce CSM Craiova a trimis in ring patru pugiliste, obtinând patru medalii (una de aur, una de argint si doua de bronz).


Rezultate excelente pentru CFR


Pugilistele clubului CFR Craiova, care sunt pregatite de Marcel Sirba si Ion Dragomir, au avut o prestatie excelenta la Cupa României, toate ajungând in fazele superioare ale acestei competitii. Iata care sunt acestea: Bianca Nicolita Nicola (cat. 50 kg) – argint, Ana Maria Cuteanu (cat. 52 kg) – argint, Andreea Maria Dumitrascu (cat 54 kg) – argint, Alexandra Emilia Stanache (cat. 63 kg) – argint, Gabriela Maria Duta (46 kg) – diploma pentru combativitate, Eugenia Anghel (cat. 46 kg) – argint si Ramona Subasa – aur. Mentionam ca primele cinci sportive sunt junioare, in timp ce ultimele doua au participat la competitia rezervata senioarelor.


Antrenorul Ion Dragomir sustine ca eleva sa, Eugenia Anghel, a fost invinsa in finala categoriei 46 kg numai pentru ca arbitrii au dorit sa fie amabili cu clubul care a organizat competitia, CSM Buzau, a carui reprezentanta, Stela Duta, a fost adversara pugilistei craiovene. De altfel, Stela Duta este multipla campioana nationala si medaliata cu bronz la Campionatele Europene si se pare ca arbitrii nu au dorit sa o demoralizeze pe una dintre componentele de baza ale lotului national de box feminin al României. „Oriunde in alta parte s-ar fi disputat meciul dintre Anghel si Duta, eleva mea ar fi fost declarata invingatoare“, a spus antrenorul Ion Dragomir.


Toate cele sapte pugiliste sunt eleve si studiaza la urmatoarele institutii de invatamânt: Grupul Scolar „Traian Demetrescu“ (Bianca Nicola), Liceul CFR (Ana Maria Cuteanu si Alexandra Stanache), Liceul „Constantin Brâncusi“ (Gabriela Duta si Andreea Dumitrascu) si Grupul Scolar „Arhitect Ion Mincu“ (Eugenia Anghel si Ramona Subasa).


Sportivele vin cu bani de acasa


In urma prestatiilor pe care le-au avut la competitia de la Buzau, Eugenia Anghel si Ramona Subasa au fost convocate la lotul national de box feminin al României pentru un stagiu de pregatire in vederea unui turneu international care se va desfasura in Turcia, in perioada 29 martie – 1 aprilie.


In perioada urmatoare, sportivele pregatite de Marcel Sirba si Ion Dragomir vor participa la turneul final al Campionatului National, programat in iulie, in orasul Câmpulung Muscel.


Din pacate, pugilistele de la CFR nu sunt sustinute financiar, fiind nevoite sa-si acopere din surse proprii majoritatea cheltuielilor necesare participarii la turnee. Antrenorul Ion Dragomir a dezvaluit ca pentru a participa la Cupa României, el si elevele sale au fost ajutati cu transportul si cazarea de liderul de sindicat Gheorghe Fratica si de inginerul Liviu Bonci, Asociatia Judeteana de Box Dolj neacordând nici un sprijin sportivelor de la CFR.


Patru premii pentru CSM Craiova


Toate cele patru sportive de la CSM Craiova, pregatite de Vasile Fintina, care au participat la Cupa României s-au intors in Banie cu premii. La categoria 46 de kilograme, junioare, Mariana Marcuta, care a debutat cu aceasta ocazie in ring, s-a clasat pe locul al treilea. Tot pe pozitia a treia s-a situat Luiza Dobrica (categoria 52 de kilograme), aceasta fiind invinsa de câstigatoarea turneului. In schimb, la categoria 80 de kilograme (junioare), olteanca Mariana Belea Mateescu s-a situat pe primul loc, dar fara sa lupte, deoarece nu a avut adversara. La primul sau an ca senioara, Cristina Raducanu a obtinut argintul, in limitele categoriei 60 de kilograme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU