21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlimpiada Liceelor ediţia a VIII-a, la Slatina

Olimpiada Liceelor ediţia a VIII-a, la Slatina

La nivelul municipiului Slatina are loc luna aceasta a VIII a ediţie a Olimpiadei Liceelor organizată de Consiliul Local, Primăria Municipiului Slatina şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt.
Elevii şi cadrele didactice ale Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” au primit cu satisfacţie vestea că printre probele consacrate deja în cadrul Olimpiadei Liceelor, anul acesta a fost introdusă o nouă probă – Campania de „Prevenire a comportamentului deviant”.
Pentru Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” această probă s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Echipa astfel constituită a fost conştientă de dificultăţile cu privire la implementarea unui astfel de program, dar concluzia unanimă a fost că, indiferent de unitatea şcolară care va câştiga această probă, finalitatea acesteia trebuie să aducă noi perspective şi alternative în comportamentul elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi comunităţii locale.
Astfel, a fost iniţiată campania „Fii inteligent, nu fi dependent!”, ce se doreşte a veni în întâmpinarea problemelor reale cu care se confruntă cadrele didactice, elevii colegiului, părinţii elevilor şi, foarte important, comunitatea locală şi care are ca obiective identificarea şi conştientizarea de către grupul ţintă a riscurilor pe care le presupune consumul de alcool, tutun, plante etnobotanice, droguri de mare risc şi a impactului negativ al acestuia asupra formării propriei personalităţi, formarea/consolidarea în rândul elevilor a stilului de viaţă sănătos, fără alcool, tutun şi droguri, canalizarea pozitivă a curiozităţii elevilor prin oferirea de alternative de petrecere a timpului liber, dobândirea unor abilităţi de a face faţă presiunii grupului.
Zilele trecute elevii şi cadrele didactice au desfăşurat activitatea „Ora anti-tutun” pe esplanada oraşului şi pe traseul esplanadă – Fântâna Speranţei, în care s-au purtat discuţii libere pe tema renunţării la fumat. Cetăţenilor care au fost de acord să distrugă o ţigară le-au fost acordată câte o gumă de mestecat. Totodată aceştia, prin intermediul unui panou mobil, au lăsat mesaje cu privire la afectele fumatului şi promisiuni de renunţare la acest viciu.
Într-o acţiune maraton, echipa de voluntari a pornit la desfăşurarea activităţii „Alege viaţa!” – campanie de informare a elevilor din şcolile oraşului nostru. Astfel, elevii slătineni au participat cu entuziasm la discuţiile pe tema dependenţei de alcool, tutun şi droguri, creativitatea acestora debordând de optimism şi încredere într-un viitor ferit de vicii.
Proiectul „Fii inteligent, nu fi dependent!” continuă cu o activitate la care echipa speră să se înscrie un număr mare de participanţi – „Cros pentru tinereţe!” ce va avea loc pe 22 mai de la orele 18.00 pe traseul Magazinul Winmarkt – Fântâna Speranţei şi retur. Pe această cale, echipa de voluntari adresează public invitaţia de participare atât pentru colegii din toate unităţile de învăţământ de pe raza oraşului, cât şi pentru cadrele didactice, politicieni, factori de decizie în administraţia publică, cetăţenii oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS