15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de răniţi pe gheaţă

Zeci de răniţi pe gheaţă

Zeci de persoane au ajuns ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu fracturi ale membrelor sau traumatisme craniene, după ce au căzut pe gheaţă.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Slatina a fost luată cu asalt ieri de pacienţi care s-au ales cu fracturi la mâini sau la picioare ori cu traumatisme craniene, după ce au căzut din cauza poleiului. Încă de la primele ore ale dimineţii, medicii de la Urgenţe s-au confruntat cu astfel de cazuri. Cele mai multe victime sunt persoane în vârstă. Cadrele medicale spun că nu s-au mai confruntat de ceva timp cu atât de multe astfel de cazuri într-o singură zi. „Foarte multe persoane au ajuns la spital rănite după ce au căzut pe gheaţă. S-au înregistrat patru-cinci cazuri pe oră“, a spus Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean Slatina. Conform acesteia, o parte dintre pacienţi au rămas internaţi în Secţia ortopedie sau chirurgie.

 

Zi grea şi la Serviciul de Ambulanţă

 

Şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt s-a descurcat greu ieri. Până la ora 15.00, la dispeceratul unităţii au fost înregistrate 21 de solicitări în judeţ. „Astăzi (ieri – n.r.) a fost o zi foarte grea pentru noi. S-au înregistrat 21 de cazuri de fracturi şi traumatisme craniene în urma căderii pe gheaţă. Niciodată nu am avut atâtea solicitări de acest gen într-o singură zi. Ne-am descurat foarte greu pe teren. Deşi avem maşini cu tracţiune integrală, poleiul ne-a creat probleme“, a declarat medicul Radu Nucă, şeful SJA Olt.

Potrivit directorului Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) din cadrul Primăriei Slatina, Florin Ciocan, lucrătorii instituţiei au ieşit pe străzi încă de ieri-noapte şi au împrăştiat material antiderapant. „S-a început împrăştierea de material antiderapant de azi-noapte. S-a acţionat pe principalele artere de circulaţie din oraş. De dimineaţă, lucrătorii DADPP au aruncat, din nou, material antiderapant atât pe străzi, cât şi pe trotuare. Cred că la orele prânzului, în Slatina, s-a circulat normal“, a spus Florin Ciocan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU