25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVacanţă fără teme pentru elevi

Vacanţă fără teme pentru elevi

Elevii bucureşteni nu vor avea de făcut teme în timpul vacanţei intersemestriale din perioada 2-10 februarie, în urma unei decizii emise în acest sens de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, decizie similară cu cea din vacanţa de iarnă.

Pentru perioada vacanţei intersemestriale, Inspectoratul Şcolar recomandă însă alte activităţi.

Pentru învăţământul preşcolar se recomandă repetarea sau învăţarea de poezii din literatura pentru copii, repetarea sau învăţarea de cântece, realizarea de colaje, participarea la activităţi casnice, participarea la spectacole pentru copii, vizualizarea de desene animate nonagresive, dansuri, jocuri diverse.

Pentru învăţământul primar, conducerea instituţiei recomandă scrierea pe diverse suporturi a literelor învăţate, audierea unor concerte de muzică adecvate vârstei, vizualizarea de piese de teatru pentru copii, strângerea sau donarea de jucării pentru copiii orfani şi pentru cei din familii fără posibilităţi financiare, vizualizarea de filme nonagresive, activităţi sportive şi turistice.

Totodată, pentru învăţământul gimnazial se recomandă participarea la concerte adecvate vârstei, împreună cu clasa sau grupul de prieteni, elaborarea unor prezentări power-point, transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail către colegi, prieteni, instituţii, iniţierea unor acţiuni comunitare împreună cu grupul de prieteni, activităţi sportive şi turistice.

Liceenii pot participa la concerte, piese de teatru şi filme, exerciţii de luare independentă a deciziilor, activităţi sportive şi turistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS