18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Scurte ştiri

Monument de brânză în Times Square

Troy Landwehr, un meşteşugar priceput din Little Chute, Wisconsin, le-a dedicat preşedinţilor americani George Washington, Thomas Jefferson, Theodor Roosevelt şi Abraham Lincoln o sculptura uriaşă, realizată doar din brânză. Statuia sa Mount Rushmore, realizată din 350 de kilograme de brânză, a ajuns chiar în Times Square din New York. Landwehr a prelucrat uriaşa bucată de brânză la cererea producătorilor, care au dorit să se folosească de această operă pentru lansarea pe piaţă a unui nou sortiment.

S-a descoperit zona cerebrală responsabilă cu minciunile

O echipă de cercetători coordonaţi de Alberto Priori a reuşit să identifice zona cerebrală responsabilă cu minciunile. După cum informează Libero.it, cercetătorii au publicat în revista Cerebral Cortex un studiu în care se demonstrează cum o anumită zonă din creier, mai precis „scoarţa prefrontală dorsolaterală“, este fundamentală pentru declararea minciunilor. Însă nu orice fel de minciuni, ci doar cele în care se neagă o faptă care s-a întâmplat în realitate.

Hipopotam pe post de animal de companie

Oamenii obişnuiau să împartă casa cu un câine, o pisică sau hamster, dar acum la modă sunt animalele de proporţii. După cum informează Krone.at, o familie din Africa de Sud şi-a ales drept animal de companie un hipopotam. Cu toate că în general aceste animale nu sunt tocmai cele mai prietenoase, hipopotamul a reuşit să îi cucerească pe toţi membrii familiei cu inteligenţa sa. Atunci când este înfometat, el intră fără probleme în bucătărie şi „cerşeşte“ ceva de mâncare. Pentru că în casă nu prea are mult loc la dispoziţie, hipopotamul îşi petrece noapte pe o terasă, în aer liber.

Peşteră scoasă la licitaţie

Vânătorii din Worcestershire se pot considera norocoşi. Potrivit site-ului ananova.com, oamenii pădurilor au posibilitatea de a trăi în Rock Cottage, o peşteră sculptată în stâncă în apropiere de Wolverley. Locuinţa improvizată nu are electricitate, dar îndeplineşte toate criteriile unei case în toată puterea cuvântului: are trei camere, uşă la intrare, geamuri, un şemineu care ajută la încălzirea pe timp de iarnă. Peştera a fost scoasă la vânzare pentru preţul de 25.000 de lire sterline. Daniel Lovatt, agent imobiliar, a precizat că această vânzare este o oportunitate unică. „Nu sunt multe persoane care se pot mândri că deţin o peşteră“, a declarat Daniel Lovatt. Casa din stâncă este scoasă la licitaţie pentru că fostul proprietar a decedat.

Banderas – tentat „să calce pe bec“

Deşi este îndrăgostit de soţia sa, Antonio Banderas a recunoscut că de foarte multe ori a fost tentat să fie infidel. „Sunt foarte multe actriţe tinere şi frumoase în jur, aşa că e greu să rezişti. Hollywood-ul este un loc foarte fierbinte, iar atunci când eşti tânăr eşti dornic de aventuri. Mi s-a întâmplat şi mie în anii ’80", a spus actorul. Cu toate acestea, Banderas a rezistat şi căsătoria cu Griffith durează de 11 ani. „Lumea a crezut că relaţia noastră nu va dura mai mult de şase luni. Dar succesul nostru se datorează experienţelor anterioare, din care am învăţat!“, a recunoscut starul spaniol.

Primul cadou de nuntă pentru Eva Longoria şi Tony Parker

Eva Longoria şi Tony Parker au primit în avans primul dar de nuntă, informează site-ului femalefirst.co.uk. Căsătoria celor doi va avea loc peste câteva zile, pe 7 iulie, într-un castel din Franţa. Omul de televiziune Mario Lopez le-a cumpărat viitorilor miri un set de bijuterii Kwiat Solaris, o brăţară din aur alb de 18 karate pentru Eva şi un ac de cravată pentru Tony, pentru care Lopez a scos din buzunar peste 10.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS