5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoar 10-15% dintre candidaţi mai obţin permisul auto

Doar 10-15% dintre candidaţi mai obţin permisul auto

Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise Înmatriculări Gorj

Numărul candidaţilor pentru permisul auto în judeţul Gorj se menţine constant raportat la anii anteriori, însă numărul celor care pleacă acasă cu permisul auto este tot mai mic. Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise Înmatriculări Gorj, a declarat că sunt tot mai puţini cei care îşi obţin permisul auto. Din acest motiv se doreşte o creştere a numărului de candidaţi, începând cu anul viitor. Doar 10-15% dintre examinaţi intră în posesia permisului auto în prezent. Ştefan Ţacu a spus că va participa alături de colegii săi la examinări, începând cu 1 ianuarie 2018. Numărul de candidaţi examinaţi zilnic la proba practică va creşte. „Sperăm să avem un număr cât mai mare de examinaţi în lunile ianuarie şi februaire. Atunci avem tot personalul la serviciu. O să intru şi eu la examinările practice“, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise Înmatriculări Gorj.

Se doreşte dublarea numărului de examinaţi

Potrivit lui Ştefan Ţacu, în fiecare zi sunt examinaţi între 50 şi 60 de candidaţi. Se intenţionează ca în lunile ianuarie şi februarie anul viitor să se ajungă la 80-90 de examinări practice pe zi. În primele două luni ale anului, toţi angajaţii Serviciului Permise Înmatriculări Gorj sunt la serviciu şi nu se află în concedii, fiind posibilă în acest fel o intensificare a activităţii instituţiei. „Sper să ne ducem undeva la 80-90 de examinări în fiecare zi. Deja de acum facem programările pentru luna ianuarie şi pentru luna februarie. Din diferite motive lucrăm de ceva vreme cu personal insuficient pentru activitatea de examinări. Sper să remediem această problemă şi să intrăm într-un flux normal cu activitatea. Sigur că un număr mai mare de examinaţi poate, cel puţin teoretic, să crească procentul de promovaţi, dar totul depinde de cât de bine sunt pregătiţi viitorii şoferi. Noi încercăm să nu ne întindem cu programările“, a mai declarat Ştefan Ţacu.

A crescut numărul autovehiculelor înmatriculate în acest final de an

Numărul gorjenilor care vin la Serviciul Permise Înmatriculări Gorj să înmatriculeze maşini este în creştere pe final de an. Până la această dată au fost înmatriculate peste 15.000 de autoturisme, majoritatea aduse din afara ţării. Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise Înmatriculări Gorj, a declarat că sunt în aşteptare 3.480 de autovehicule pentru a fi înscrise în circulație. Ştefan Ţacu a spus că pot fi înmatriculate autovehiculele şi fără programare. Este vorba de o serie de categorii care nu au nevoie. Anul acesta numărul de maşini înmatriculate în judeţul Gorj este aproape dublu raportat la situaţia anilor anteriori. Una dintre cauze este şi eliminarea taxei de primă înmatriculare, care a făcut ca foarte multe maşini la mâna a doua să fie aduse în judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS