28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Nebraska, Illinois și Wisconsin, lovite de tornade

(VIDEO) Nebraska, Illinois și Wisconsin, lovite de tornade

-

O tornadă a ucis mai multe persoane într-un mic oraș din Iowa, în timp ce furtunile puternice au străbătut Midwest (Vestul Mijlociu), potrivit BBC.

Casele și afacerile din Greenfield au fost distruse. Peste tot se vedeau resturi și mașini distruse. Poliția din Iowa a confirmat decesele la un briefing de presă marți seara, dar nu a putut spune câte.

Nebraska, Illinois și Wisconsin au fost, de asemenea, lovite de tornade, ploi abundente și întreruperi de curent.

Imagini video care arată devastarea din Iowa au prezentat clădiri căzute, mașini răsturnate și turbine eoliene sparte. Greenfield, un oraș de 2.000 de locuitori la aproximativ 55 de mile de Des Moines, a suferit cea mai mortală tornadă dintre toate.

Mary Long a trecut peste furtună din interiorul afacerii sale din Greenfield și a spus pentru Associated Press: „Am auzit acest vuiet, ca proverbialul tren de marfă, și apoi tocmai s-a terminat”.
Afacerea doamnei Long nu a fost grav afectată, dar ea a spus că alte părți ale orașului nu au fost la fel de norocoase.
Spitalul din oraș s-a numărat printre clădirile avariate, forțând cei zece oameni răniți să plece în altă parte.

O „porțiune bună” din Greenfield este devastată, a declarat sergentul de patrulare a statului Iowa Alex Dinkla reporterilor marți seară.

Numărul morților a fost necunoscut, a spus el, adăugând: „Încă numărăm în acest moment”. Toți cei care locuiesc în oraș par să fie luați în considerare, a spus el.

Guvernatorul Iowa Kim Reynolds a declarat că va vizita Greenfield miercuri pentru a evalua pagubele. „În urmă cu doar câteva săptămâni, tornadele au lovit mai multe comunități din Iowa și este greu de crezut că s-a întâmplat din nou”, a spus doamna Reynolds într-un comunicat.

Citește și: Aproape 10.000 de sesizări pentru copii dispăruți au fost făcute în ultimul an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rețea de contrabandă cu țigări în Dolj: Polițiștii au...

Patru persoane au fost reținute de polițiști ai Serviciului...

ȘTIRI GdS