20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Scurte ştiri

Producţie internaţională marca Purcărete la FNT 2010
Festivalul Naţional de Teatru va prezenta la cea de a 20-a ediţie cel mai nou spectacol semnat de regizorul Silviu Purcărete – „Regele moare“, de Eugen Ionesco, o coproducţie internaţională. Spectacolul va avea premiera pe 15 septembrie, în cadrul Festivalului Ex Ponto din Slovenia, şi va fi prezentat apoi în cadrul FNT înainte de a susţine turnee în Franţa, Italia, Muntenegru, Macedonia şi Croaţia.
Personalitate marcantă a teatrului european, Silviu Purcărete alege să monteze în 2010 „Regele moare“, de Eugen Ionesco, alături de o echipă internaţională, după ce în 2007 s-a confruntat cu succes cu piesa „Macbett“ a aceluiaşi autor, la Royal Shakespeare Company. Coproducţia internaţională este, aşadar, pentru Purcărete un prilej de a se reîntâlni cu Ionesco, dar şi cu compozitorul Vasile Şirli, colaborator apropiat al regizorului, şi cu artişti din Franţa, Slovenia şi Luxemburg.
Mirela MARINESCU

Coppola şi Godard vor primi Oscarul pentru întreaga activitate
Celebrii regizori Francis Ford Coppola şi Jean-Luc Godard vor primi câte un Oscar pentru întreaga activitate, în cadrul unei ceremonii programate în noiembrie, cu câteva luni înaintea galei premiilor Academiei Americane de Film din 2011, anunţă BBC.
Americanul Coppola, care a regizat, printre altele, trilogia „The Godfather“ şi „Apocalypse Now“, mai are în palmares cinci astfel de premii, în vreme ce francezul Godard nu a câştigat niciodată cea mai râvnită distincţie din cinematografia mondială. Cu acelaşi prilej, Academia Americană de Film îi va premia pe actorul Eli Wallach, cunoscut în special din western-ul „The Good, the Bad and the Ugly“, şi pe istoricul de film Kevin Brownlow.
NewsIn

Recompensă pentru găsirea tabloului de Van Gogh
Miliardarul egiptean Naguib Sawiris promite o recompensă de un milion de lire egiptene (circa 138.000 de euro) pentru orice informaţie ce ar putea ajuta la găsirea tabloului de Van Gogh furat dintr-un muzeu din Cairo, relatează RIA Novosti.
Tabloul, estimat la 55 de milioane de dolari, a fost furat la 21 august din Muzeul Mohamed Mahmoud Khalil din Cairo.
Sawiris este prima persoană care propune o recompensă pentru informaţii ce ar permite recuperarea pânzei.
Procurorul egiptean Abdel Meguid Mahmud a spus că securitatea proastă este vinovată pentru acest furt. El a precizat că doar şapte din cele 43 de camere de securitate funcţionau în momentul furtului.
NewsIn

„Mad Men“ şi „You Don’t Know Jack“, favorite la premiile Emmy 2010
Serialul „Mad Men“, care dezvăluie lumea publicităţii americane din anii ‘60, şi filmul de televiziune „You Don’t Know Jack“ (foto), cu Al Pacino în rolul controversatului medic poreclit Dr. Moarte, au cele mai multe nominalizări la premiile Emmy 2010 şi sunt considerate favoritele galei de duminică.
„Mad Men“ are şase nominalizări, inclusiv la categoria Cel mai bun serial – dramă, în timp ce „You Don’t Know Jack“ este în cursa pentru cinci premii Emmy, dintre care patru ar putea fi aduse de protagoniştii filmului (alături de Pacino, mai sunt nominalizaţi John Goodman, Susan Sarandon şi Brenda Vaccaro).
Tot cinci nominalizări are serialul de comedie „Glee“, urmat de „Lost“, „30 Rock“ şi „Modern Family“, cu câte patru.
Cunoscută din sitcomul „Seinfeld“, Julia Louis-Dreyfus îşi poate adjudeca, anul acesta, al doilea Emmy din carieră, datorită rolului din comedia „The New Adventures of Old Christine“.
Ajunse anul acesta la ediţia cu numărul 62, premiile Emmy vor fi decernate în cadrul unei gale organizate în Los Angeles.
Manifestarea va fi transmisă în direct de HBO, în noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 3.00, ora României.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS