15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea părului după sezonul rece

Îngrijirea părului după sezonul rece

Orice doamnă care se respectă doreşte să întâmpine primăvara cu un păr sănătos şi strălucitor, care să nu păstreze nici o urmă a „torturilor“ suferite în perioada sezonului rece.

 

Odată cu schimbarea anotimpului, şi părul îşi modifică aspectul. Din acest motiv, în această perioadă trebuie să acordăm o atenţie deosebită podoabei capilare dacă vrem să avem un păr bogat şi strălucitor. După o iarnă cu temperaturi mult sub zero grade Celsius, părul a avut de suferit. „În această perioadă, părul se îngraşă de două ori mai repede din cauza excesului de sebum, acea substanţă grasă, produsă de glandele sebacee, care este indispensabilă pentru protecţia părului, dar care, în exces, dă podoabei capilare un aspect neîngrijit şi provoacă în multe cazuri căderi masive ale firelor de păr“, a explicat hair-stylistul Amina Ionescu. De cele mai multe ori, motivele pentru care glandele sebacee produc în exces sebum nu sunt legate doar de schimbarea temperaturilor, ci şi de moştenirea genetică, de tulburările hormonale şi de alimentaţia necorespunzătoare sau de stres. Pentru a combate acest fenomen, stilistul ne recomandă să consumăm mai multe alimente bogate în vitamina B5 şi să ne tratăm podoaba capilară cu produse potrivite tipului nostru de păr. „În cazul în care nu ştiţi ce produse vi se potrivesc, cereţi sfatul stilistului dumneavoastră. Amintiţi-vă că îngrijirea cotidiană este fundamentală“, a spus hair-stylistul Amina Ionescu.

Trucuri pentru un păr mai frumos şi mai bogat

Pentru a fi sigure că vă veţi mândri cu un păr mai frumos şi mai sănătos ca niciodată, este obligatoriu să respectaţi câţiva paşi. În primul rând, trebuie să tăiaţi vârfurile deteriorate în urma contactului cu hainele groase. Dacă sunteţi exasperată de aspectul gras al părului dumneavoastră, soluţia nu este nicidecum spălarea zilnică. „Dacă vă veţi spăla zilnic pe cap, glandele vor secreta şi mai multe substanţe uleioase. Spălaţi-vă de cel mult două ori pe săptămână şi folosiţi un şampon bogat în extract de citrice, care să cureţe surplusul uleios. Balsamul nu trebuie nici el uitat, însă evitaţi pe cât posibil să-l aplicaţi pe rădăcini. Pentru hidratarea părului, o dată sau de două ori pe săptămână aplicaţi o mască în care adăugaţi şi câteva picături de lămâie, acestea având atât rol hidratant, cât şi de degresare. Opţional, după folosirea măştii de păr, puteţi adăuga o infuzie de nuc şi urzică, pregătită în prealabil, care contribuie la revigorarea pielii capului şi la întărirea rădăcinii. La final, vă recomand să aplicaţi şi un tonic capilar, care revigorează pielea capului datorită conţinutului de mentol. În plus, biotina şi cofeina conţinute în tonicul capilar stimulează creşterea părului şi încetinesc căderea lui“, a spus hair-stylistul Amina Ionescu. Încercaţi să evitaţi mâncărurile prea bogate în grăsime şi faceţi tot posibilul să consumaţi cât mai multe fructe şi legume bogate în vitamine, benefice atât pentru podoaba capilară, cât şi pentru întregul organism.

Tratament naturist contra căderii părului

Se amestecă două linguri de ulei de măsline cu un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie sau o fiolă de vitamina C, care întăreşte părul. Amestecul omogenizat se aplică pe părul curat, se acoperă cu o cască de baie şi se lasă 45 de minute, după care se spală cu şampon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS