15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Un dolar pentru un pod

Un pod din oţel, vechi de aproape 100 de ani, poate fi achiziţionat pentru doar un dolar. După cum informează Krone.at, Kickapoo Bridge a fost construit în 1910 şi de mai mulţi ani este în pericol de a se prăbuşi. Locuitorii din satul unde este amplasat podul speră ca acest preţ modic să atragă o firmă de construcţii care să demoleze podul, pentru a face apoi afaceri cu fierul vechi. La fel ca şi în Europa, şi dincolo de Ocean, preţul pentru fierul vechi este relativ mare. În opinia localnicilor, viitorul cumpărător ar putea face un profit bunicel din vânzarea de fier vechi, iar, pe de altă parte, satul ar scăpa de cheltuielile necesare pentru angajarea unei firme care să-l demonteze. Podul nu poate fi restaurat, iar din 1976 nu mai este folosit pentru circulaţie.


Fumatul în maşină, interzis în Canada

Autorităţile dintr-un orăşel canadian au interzis fumatul în maşină când la bordul autovehiculului se află un minor. Potrivit site-ului 20minutes.fr, în oraşul Wolfville a fost adoptată o dispoziţie legală, prin care se interzice fumatul în autovehicule şi camioane atunci când la bord se află un copil sau adolescent sub 18 ani. Prin această măsură se încearcă reducerea impactului negativ pe care fumatul îl are asupra copiilor. Din luna iunie a anului viitor, cei care vor încălca această regulă vor primi iniţial un avertisment, iar la a doua abatere vor fi taxaţi cu o amendă în valoare de 50 de dolari. În Canada, fumatul este interzis în locurile publice, dar Wolfville este primul oraş unde a fost adoptată o astfel de măsură de interzicere a fumatului în propria maşină, o măsură care, în opinia multora, încalcă dreptul la intimitate.


„Vocea metroului“ londonez a fost concediată

„Vocea metroului“ londonez a fost concediată după ce a criticat pe site-ul său serviciul de transport din capitala britanică. După cum informează Libero.it, în ultimii opt ani, Emma Clarke, de 36 de ani, a fost „vocea“ care le amintea pasagerilor să fie atenţi la spaţiul dintre peron şi vagonul de metrou. Din câte se pare, conducerea companiei a fost indignată de unele anunţuri ca, de exemplu: „Vreau să le amintesc prietenilor noştri, turiştii americani, că vorbesc în metrou mult mai tare decât ar fi cazul“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS