15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConsulat român la Castellon

Consulat român la Castellon

Autorităţile române vor inaugura luni un nou consulat în Spania, la Castellon, care va deservi românii din provinciile Castellon, Valencia şi Alicante, în condiţiile în care aceştia erau nevoiţi până acum să parcurgă aproximativ 500 de kilometri până la cea mai apropiată reprezentanţă diplomatică, aceea din Barcelona.

Potrivit autorităţilor spaniole, în cele trei provincii sunt înregistraţi peste 95.000 de români.

Secretarul general al guvernului de la Bucureşti, Ilie Bolojan, se va întâlni duminică la Castellon cu personalul consulatului şi cu reprezentanţii comunităţilor de români, la eveniment fiind aşteptat să participe şi ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu.

Numărul ghişeelor consulatului din Barcelona va creşte de la două la patru, iar programul de lucru cu publicul va fi prelungit de la patru la cinci zile pe săptămână şi de la patru la şase ore zilnic.

Consulatul din Barcelona va deservi peste 100.000 de români înregistraţi în regiunile Catalonia şi Aragon. În baza ultimelor măsuri dispuse de Ministerul de Externe, înscrierea actelor de stare civilă – certificate de naştere şi de căsătorie – se va face la oficiile consulare în maximum 30 de zile, faţă de câteva luni, până acum.

Cazierul judiciar va fi eliberat în maximum 20 de zile, iar paşaportul, în 30 de zile, termenele fiind stabilite de guvern în luna octombrie a anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII