21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCioacă vrea eliberarea sub control judiciar

Cioacă vrea eliberarea sub control judiciar

Poliţistul Cristian Cioacă, arestat preventiv joi, pentru violarea corespondenţei soţiei sale, Elodia Ghinescu, a depus vineri, prin avocatul său, la DIICOT Braşov şi la Curtea de Apel Braşov o solicitare de eliberare sub control judiciar.

„Am trimis solicitarea prin fax atât la DIICOT, cât şi la Curtea de Apel Braşov şi am primit confirmarea, de la Curte, că s-a primit cererea de eliberare sub control judiciar a clientului meu“, a declarat pentru Mediafax avocatul Florentin Sorescu. Cioacă putea solicita fie eliberarea sub control judiciar, fie pe cauţiune, însă a preferat prima variantă. Avocatul Sorescu a precizat că, în conformitate cu art. 160, din Codul de Procedură Penală, Curtea de Apel poate dispune eliberarea sub control judiciar a clientului său, iar în cazul în care se va face recurs la decizia Curţii, acesta se va judeca la Înalta Curte de Casaţie.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost ridicat joi, la ora 17.20, din biroul său şi dus în arestul IPJ Braşov. Agentul a fost suspendat din funcţie pe perioada celor 29 de zile de arest.

Mandatul a fost emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care Cioacă este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail a soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS