25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit intoxicat cu fum

A murit intoxicat cu fum

Un bătrân din Coţofenii din Faţă a murit miercuri în urma unui incendiu izbucnit în camera în care locuia.

Mihai Păun, de 87 de ani, locuia într-o casă în aceeaşi curte cu fiul şi cu nora sa, Nicu şi Ana Păun. Neputincios din cauza bătrâneţii şi a unui accident mai vechi, care i-a afectat picioarele, dar şi friguros, după cum l-a descris nora, Mihai Păun îşi petrecea mare parte din timp în camera sa, lângă soba bine aprovizionată cu lemne. Când mai ieşea prin curte sau la poarta casei, mergea ajutându-se de două cârje improvizate.

Miercuri după-amiază, Nicu şi Ana Păun aveau liber de la serviciu. Au profitat de ocazie şi de faptul că primiseră tichetele de masă ca să facă un drum până la Craiova, pentru cumpărături. „I-am făcut focul în cameră şi i-am zis să stea să ne aştepte, că ne întoarcem repede“, a povestit Ana Păun.

Bătrânul a încercat să mai bage lemne în sobă. Probabil a căzut jar pe covor, care s-a aprins. Surprins de flăcări, Mihai Păun a încercat să iasă din cameră, acest lucru fiind dedus din poziţia şi locul în care a fost găsit. A trecut de uşa camerei în care se afla, dar nu a mai reuşit să deschidă şi uşa casei. A murit intoxicat cu fum.

Când Nicu şi Ana Păun s-au întors, au observat fumul gros care ieşea pe coşul casei. „Chiar s-a mirat soţul de unde e tot fumul acela, pentru că doar ce curăţasem coşurile“, a mai spus Ana Păun. Femeia a mai povestit că, atunci când soţul ei a deschis uşa, s-a izbit de o perdea groasă de fum, ce umpluse toată casă. Odată cu aerul proaspăt pătruns înăuntru, flăcările au reizbucnit. Nicu Păun abia a reuşit să îşi tragă tatăl afară din casă. Mobilierul a fost făcut scrum, focul distrugând şi pereţii, şi tavanul camerei bătrânului, provocând pagube şi în restul casei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS