14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon vrea numai osanale

Solomon vrea numai osanale

Edilul-sef al Craiovei a pus monopol pe primarie, la fel cum Ceausescu a monopolizat puterea in Epoca de Aur. Incepând de ieri, primarul a decis sa interzica accesul la informatie presei care nu-i ridica osanale, deranjat de articolele care criticau activitatea institutiei pe care o pastoreste.


Uitând ca indeplineste doar o functie si ca trebuie sa fie la dispozitia craiovenilor, edilul-sef Antonie Solomon a decretat, de ieri, ingradirea informatiilor furnizate unei anumite parti a presei locale si implicit a electoratului care l-a pus in scaunul de primar. Exceptie de la embargoul informational fac ziaristii de la postul de televiziune 3TV, controlat de prietenul primarului, Dinel Staicu, unde Aurica Solomon este preaslavit zilnic pentru realizarile marete din perioada actualului mandat. Solomon nu vrea sa ii mai vada pe ziaristii craioveni stând de vorba pe la colturi cu functionarii publici pentru a afla informatii „confidentiale“, care ar putea sa dea nastere la noi anchete despre cum se cheltuiesc banii publici. Dupa acest principiu, jurnalistii au voie sa stea in cladirea municipalitatii doar atât cât sa comunice purtatorului de cuvânt informatiile pe care le solicita. Elvira Stancu, director Directia Relatii cu Publicul, din cadrul primariei, a precizat insa ca regulile se aplica doar anumitor reprezentanti din presa. Pe acelasi principiu functioneaza, in opinia alesilor locali, si furnizarea informatiilor direct de catre primar si cei doi viceprimari. „Domnul primar poate sa hotarasca pe cine vrea sa primeasca si pe cine nu. Nu il putem obliga noi“, a explicat Stancu. Edilul-sef accepta astfel discriminarea ziaristilor oferind informatii in functie de simpatii. In acest timp, restul presei craiovene, care se incapatâneaza sa scoata la iveala tot felul de nereguli din primarie, va trebui sa suporte toanele alesilor locali.


Pentru a nu-i lasa cu ochii in soare, primarul le ofera totusi posibilitatea jurnalistilor sa depuna cereri la Primaria Craiova, la care pot obtine raspunsul tot in functie de preferinte. Invocând Legea nr. 544/2001, ziaristilor li se pun oficial bete in roate deoarece informatia solicitata in scris poate fi oferita in maximum 30 de zile, termen de care edilii se folosesc. Elvira Stancu mai sustine ca edilii vor stabili in fiecare zi daca doresc sa le ofere personal informatii ziaristilor sau daca ii lasa sa „pofteasca“ mai multe zile dupa o simpla informare. Pentru a-si motiva decizia, acestia le arunca in ochi ziaristilor textul Legii nr. 544/2001. Legea nu precizeaza insa ca acestia sunt obligati sa obtina informatii doar de la purtatorul de cuvânt, ci doar obligatia primariei de a numi o persoana in aceasta functie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII