17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Argint şi bronz pentru CSU Craiova la Turneul Internaţional U17

Lupte / Argint şi bronz pentru CSU Craiova la Turneul Internaţional U17

În weekend-ul tocmai încheiat s-a disputat la Bucureşti Turneul Internaţional de lupte U17, o competiţie la care au participat mulţi sportivi valoroşi din afara ţării. Printre participanţi s-au regăsit şi David Boicea, respectiv Florin Mihalcea, luptătorii legitimaţi la clubul CSU Craiova. Cei doi au performat, obţinând două medalii, una mai strălucitoare decât cealaltă.

Astfel, David Boicea s-a ales cu medalia de argint la categoria 65 kg, în timp ce Florin Mihalcea a luat bronzul la 60 kg. Ambii luptători au performat sub atenţia antrenorului Aurel Cimpoeru.

„Rezultatele sunt pozitive. Turneul a fost foarte puternic, participând 14 ţări cu tradiţie în sportul luptelor libere, precum Georgia, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Franţa (n.r. – au luptători cu origine rusă) etc. Sportivii noştri au luptat cu ei şi s-au prezentat destul de bine. Boicea a obţinut locul al doilea după ce a cedat în faţa vicecampionului european de anul trecut, un sportiv din Franţa care s-a impus la un scor strâns. David putea câştiga, dar în ultimele secunde ne-a făcut o acţiune adversarul. Dacă ar fi fost mai atent şi ar fi gestionat mai bine finalul, poate altul era rezultatul. E timp să ne corectăm.

Dacă David ar fi câştigat aurul, poate că se relaxa şi ar fi gândit că îl va bătea de fiecare dată. Acum ştim exact cum să lucrăm şi pe ce să ne focusăm. De partea cealaltă, Mihalcea a avut un traseu bun. A luptat bine, a făcut şi procedee spectaculoase. A pierdut în faţa unui francez în semifinale, iar în finala mică a câştigat tot în faţa unui sportiv din Hexagon. Peste două săptămâni, în 24-26 mai, va urma Cupa României U17 de la Călăraşi“, a declarat Aurel Cimpoeru, antrenorul sportivilor.

Atât de aproape de Jocurile Olimpice…

În aceeaşi perioadă s-a disputat, la Istanbul, ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice. Printre cei prezenţi au fost şi Alexandra Anghel şi Răzvan Kovacs, ambii sportivi legitimaţi la CSU Craiova. Din păcate, niciunul nu a reuşit să obţină „biletul“ pentru Paris.

Alexandra Anghel, campioană europeană anul trecut, la Zagreb, și medaliată cu argint în 2024, la București, la 72 kg, fusese aproape de calificare la Jocurile Olimpice de vineri, când a cedat în meciul direct de calificare în disputa cu indianca Nisha Dahiya, scor 4-8. A trebuit apoi să mai dispute un duel, contra cehoaicei Adela Hanzlickova, câștigat cu 5-3, pentru a ajunge la acea ultimă opțiune posibilă. DIn păcate, o canadiancă a „curmat“ visul sportivei legitimate la CSU Craiova.

„Din păcate, Alexandra Anghel a ratat şi ultima șansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. A avut două şanse la Istanbul, prima în semifinală. Dacă câștiga semifinala era deja calificată. A pierdut cu 8-4 şi a trebuit să mai dispute încă două meciuri. De asemenea, Răzvan Kovacs a pierdut în optimi în faţa unui adversar care a cedat, la rândul lui, în semifinale. Răzvan nu a mai reuşit, astfel, să-şi continue drumul său în competiţie. Au fost situaţii în care Alexandra se putea redresa şi putea câştiga cel puţin meciul decisiv, cu indianca. Din punctul meu de vedere, scorul ar fi trebuit să se termine 4-4 şi cu avantaj pentru Alexandra. Ea a încercat o acţiune de risc, în care unii arbitri au dat acţiune de risc nereuşită. În acel moment se reia lupta din picioare, din poziţie neutră. Alţi arbitri au dat pentru sportiva din India, antrenorul nu a cerut challenge şi a rămas aşa. Alexandra a revenit după aceea cu patru puncte spectaculoase, dar a fost insuficient.

Trişti la final, dar cu capul ridicat!

Au urmat meciurile cu luptătoarea din Cehia, pe care Alexandra a învins-o cu 5-3, apoi meciul de tristă amintire cu sportiva din Canada. Valorile sunt apropiate, niciodată nu ştii cine poate câştiga. Dacă s-ar mai ţine încă o dată acest turneu de la Istanbul, altul ar fi clasamentul final. A fost atât de aproape… Suntem triști, dar asta se întâmplă în sport. Ne pare rău pentru acest eșec“, a mai spus Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Handbal (m) / Buricea: „Sunt mâhnit, unii jucători au fost copleșiți de miza meciului!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS