18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea de sănătate a lui Florin Piersic s-a ameliorat ușor

Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a ameliorat ușor

Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a ameliorat ușor, transmit reprezentanţii Spitalului Foişor, unde acesta este internat. Maestrul Florin Piersic a fost supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă.

”Evaluarea pacientului Florin Piersic realizată în dimineaţa zilei de 13.05.2024, de către echipa medicală, prezintă o situaţie staţionară. Starea generală se ameliorează uşor.”, a transmis luni dimineaţă unitatea sanitară.

Duminică, medicii anunţau o ameliorare a stării sale generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii.

De asemenea, precizau că ”pacientul se mobilizează şi prezintă un tonus psihic bun”.

Florin Piersic, de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.

Evoluția este favorabilă, dar pericolul nu a trecut, spune și ministrul Sănătății.

Citește și: Boala care i-a furat unui băiețel de 6 anișori zâmbetul și libertatea de a se juca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS