21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMoţiune pentru anularea taxei auto

Moţiune pentru anularea taxei auto

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a anunţat luni că formaţiunea democrat-liberală va iniţia o moţiune simplă în noua sesiune parlamentară, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare, solicitând anularea acesteia şi restituirea banilor cetăţenilor, fără a mai apela la instanţă. „PD-L va iniţia o moţiune simplă, la Camera Deputaţilor, pe tema taxei de primă înmatriculare. Vom cere anularea taxei şi restituirea banilor pentru cei care au achitat-o, fără procese şi fără apelarea în instanţă“, a declarat liderul PD-L, Emil Boc, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

El a menţionat că această moţiune simplă va fi depusă în sesiunea care începe lunea viitoare, la Camera Deputaţilor, şi va fi semnată de 50 de deputaţi ai PD-L.

 

Taxă „ilegală şi imorală“

 

Boc a declarat că, deşi până în prezent PD-L nu a discutat cu nici un alt partid privind susţinerea acestui demers, speră să „se găsească susţinere politică şi de la alte formaţiuni politice, pentru ca guvernul să fie obligat, în temeiul acestei moţiuni, să renunţe la taxă şi să o restituie voluntar, fără a se mai apela la justiţie“.

Referindu-se la taxa de mediu instituită de executiv, Emil Boc a arătat că aceasta este „ilegală şi imorală“. „Este ilegală pentru că este în contradicţie cu directivele europene, existând un temei juridic pentru ca această taxă să fie returnată fără ca oamenii să acţioneze statul în instantă. Şi este imorală pentru că nu e compatibilă şi nu realizează un echilibru între nivelul de trai şi cuantumul taxei“, a precizat Boc.

Acesta a mai arătat că PD-L formulează aceste cereri întrucât dezbaterile din ultima vreme au demonstrat duplicitatea guvernului, iar impunerea acestei taxe de mediu reprezintă „o bâlbă a acestuia, prin care se urmăreşte aducerea de bani la guvern pentru folosirea lor în scop electoral“.

„Nu are nici un fel de coerenţă şi logică această taxă. Nu facem acest demers doar în termeni populişti pentru că este un subiect la ordinea zilei. Considerăm că avem temeiul politic şi moral pentru a merge înainte cu acest demers“, a declarat Emil Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU