15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri13 brutarii din Craiova, cu licentele suspendate

13 brutarii din Craiova, cu licentele suspendate

Multe brutarii din oras functioneaza fara licenta de fabricatie si intr-o stare igienico-sanitara si sanitar-veterinara necorespunzatoare.


In perioada 14-19 noiembrie, inspectorii de specialitate din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Dolj au verificat mai multe brutarii din Craiova, pentru a le depista pe cele care pun in pericol sanatatea consumatorilor si isi desfasoara activitatea de productie fara sa aiba licente de fabricatie. Vizati au fost 20 de agenti economici care desfasoara activitati in domeniul pâine si produse de morarit si panificatie.


„In urma controalelor, am constatat ca unele unitati nu au autorizatie de functionare, in timp ce altele nu respecta conditiile care au stat la baza acordarii de licente de fabricatie sau nu au solicitat eliberarea licentei pentru punctul de lucru in care-si desfasoara activitatea. In plus, sunt si unitati a caror stare igienico-sanitara si sanitar-veterinara este necorespunzatoare“, a declarat Vali Gorgoteanu, sef Birou Implementare Programe si Politici de Piata si Acreditare Agricola, din cadrul DADR.


Potrivit legislatiei in vigoare, inspectorii au suspendat noua licente de fabricatie si au anulat patru.


Neregulile pentru care s-au aplicat sanctiuni au fost depistate la agentii economici din cartierul Craiovita Noua si piata din Valea Rosie. Pe perioada cât au licentele suspendate, agentii economici nu au voie sa functioneze. In caz contrar, toate veniturile realizate vor fi confiscate si virate la bugetul de stat. Societatile care incearca sa pacaleasca organele de control derulând activitati pe timp de noapte risca retragerea definitiva a licentei de fabricatie, fara posibilitatea de a mai activa vreodata in domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS