10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDublu eveniment la Naţionalul craiovean

Dublu eveniment la Naţionalul craiovean

Teatrul Național Craiova inițiază, joi, 12 decembrie, de la ora 16.00, un nou proiect de spectacole-lectură „Autorii sunt în sală“, o dată cu prezentarea piesei „Ultimul dans al libelulei“, de Cornel Mihai Ungureanu, în regia lui Mircea Cornișteanu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ilie Gheorghe, Mirela Cioabă, Tamara Popescu, Constantin Cicort, Geni Macsim și Monica Ardeleanu.
Proiectul este menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflați în căutare de texte valoroase, precum și de a atrage publicul către creația dramatică autohtonă. El este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.
Cel de-al doilea eveniment al zilei, care va avea loc după spectacolul-lectură, va fi lansarea numărului 25 al revistei SpectActor. Primul număr al acesteia a apărut pe 23 septembrie 2006, la inițiativa lui Mircea Cornișteanu, directorul TNC, și a fost realizat integral de Nicolae Coande. De atunci, redacția s-a îmbunătățit, iar în colegiul redacțional au intrat, pe rând, Adrian Buz, Mihai Ene și Cornel Mihai Ungureanu. Ultimii doi sunt redactori și în prezent. Revista are o serie de colaboratori permanenți din Craiova, dar și din țară, și s-a bucurat de aprecierile unor personalități ale lumii teatrale și literare. Alături de revista aTeNT a Teatrului Național Timișoara, SpectActor este singura revistă profesionistă editată de un teatru național din România și una dintre puținele de teatru din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS