5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va deține președinția Agenției Universitare a Francofoniei pentru următorii patru ani

România va deține președinția Agenției Universitare a Francofoniei pentru următorii patru ani

România a înregistrat un succes deosebit de important, vineri, cu ocazia alegerii președintelui și a structurilor de conducere ale Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), urmând a deține pentru patru ani (2017-2021) conducerea celei mai mari organizații mondiale de universități, institute de cercetare și rețele academice.

Potrivit unui comunicat de presă al UPB remis, vineri, agenţiei Agerpres, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și reprezentant al Consiliului Național al Rectorilor din România, Sorin Cîmpeanu, a fost ales președinte în cadrul celei de-a 17-a Adunări Generale a AUF, care se desfășoară în Maroc, la Marrakech, în perioada 10-12 mai.

De asemenea, rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a fost ales ca membru al Consiliului de Administrație al AUF, în calitate de reprezentant al Europei Centrale și Orientale.

Este pentru prima dată de la înființarea AUF, în 1961, când țara noastră deține președinția agenției, cu atât mai meritorie ținând cont de faptul că universitățile românești reprezintă doar 3% din totalul membrilor AUF.

AUF este o organizație mondială care reunește reprezentanți ai lumii universitare din 111 țări, de pe cinci continente, aproape 1.000 de universități, institute de cercetare și rețele academice fiind membre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS