20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNUP pentru fiul fostului ministru Paul Păcuraru

NUP pentru fiul fostului ministru Paul Păcuraru

Procurorii DNA au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de fiul fostului ministru al muncii, în dosarul în care Paul Păcuraru este acuzat că ar fi intervenit în favoarea fiului său, pentru încheierea unor contracte.

Procurorii au dispus „neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită faţă de Mihnea Corneliu Păcuraru, întrucât din materialul probator administrat în cauză rezultă că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni sub aspectul laturii subiective“, se arată în rechizitoriul DNA prin care a fost trimis în judecată Paul Păcuraru.

În acesta se afirmă că Mihnea Păcuraru, fiul fostului ministru, în calitate de director general la societatea Intratest SRL, a participat la licitaţiile organizate de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexul Energetic Turceni. Potrivit procurorilor, Intratest SRL, cu prilejul organizării licitaţiilor, a fost favorizată de conducerile acestor societăţi în vederea câştigării contractelor de achiziţii publice. „Învinuitul Nicolae Paul Anton Păcuraru a acceptat promisiunea de a primi foloasele pentru fiul său, Mihnea Păcuraru. Din materialul probator administrat în cauză rezultă că Mihnea Corneliu Păcuraru nu a cunoscut scopul în legătură cu care tatăl său a acceptat aceste foloase, respectiv învinuitul Dan Ilie Morega a făcut promisiunea“, se mai arată în rechizitoriu.

Procesul lui Paul Păcuraru şi al liderului PNL Gorj, Ilie Morega, va începe pe 17 februarie 2009, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei doi urmând să fie judecaţi pentru contractele de protecţie a muncii oferite în urma unor licitaţii trucate fiului fostului ministru.

Paul Păcuraru şi Morega, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la Complexurile Rovinari şi Turceni, au fost trimişi în judecată de DNA.

Potrivit procurorilor, pe 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-a promis fostului ministru că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Condiţia pentru oferirea acestor contracte a fost numirea de către ministru, în funcţia de inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a unei persoane indicate de Morega. La data la care acesta a făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese o ofertă de participare la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Turceni în vederea achiziţionării contractului „Instruire cursuri protecţia muncii“ în valoare de 45.500 de lei, iar ulterior a depus o ofertă pentru a participa la licitaţia organizată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru contractul de achiziţie publică denumit „Comunicare şi spirit de echipă“, în valoare de 68.000 de lei.

Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru, iar acesta din urmă a acceptat că îl va sprijini pe fiul său să obţină contractele mai sus-amintite. „Ulterior discuţiei pe care au avut-o pe 3 iunie 2007, Nicolae Paul Anton Păcuraru, în vederea materializării promisiunii făcute de Dan Ilie Morega, l-a pus în legătură pe acesta din urmă cu fiul său. De asemenea, pe 15 iunie 2007, Nicolae Paul Anton Păcuraru a numit în funcţia de inspector-şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de Dan Ilie Morega“, se arată într-un comunicat remis agenţiei NewsIn.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU