20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContinuă căutarea marinarilor dispăruți după ce un vapor s-a scufundat în doar trei minute în Marea Neagră

Continuă căutarea marinarilor dispăruți după ce un vapor s-a scufundat în doar trei minute în Marea Neagră

Nava de căutare și salvare SAR Apollo a reluat duminică dimineață operațiunile pentru recuperarea celor trei marinari dați dispăruți după scufundarea, sâmbătă, a vasului Mohammed Z, în Marea Neagră.

Nava comercială cu 11 oameni la bord s-a scufundat în doar câteva minute. Deocamdată nu se știe ce s-a întâmplat. Cert este că marinarii nu au apucat nici măcar să trimită semnalul SOS. Acesta a fost transmis automat de o baliză.

Nava Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, cu 11 membri de echipaj la bord, nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni, a plecat din Istanbul pe 12 mai și urma să ajungă sâmbătă în portul Sulina. La 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, în jurul orei 4.00 dimineața, nava a început să ia apă și, în mai puțin de trei minute, s-a scufundat. Navigatorii au avut timp doar să sară în mare.

Odată transmisă alarma, autoritățile române au declanșat urgent operațiunea de căutare-salvare. La fața locului au fost trimise mai multe ambarcațiuni ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare și ale Poliției de Frontieră, dar și un elicopter.

Au fost alertate și ambarcațiunile aflate în zonă. Prima care a ajuns la marinari a fost o navă comercială, care a reușit să recupereze 8 din cei 11 membri ai echipajului.

Trei marinari sunt dați dispăruți.

Citește și: Un tânăr băut și fără permis a plecat la plimbare cu mașina tatălui său, a lovit un gard și a fugit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS