16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLumina pentru sinistrati

Lumina pentru sinistrati

Satul Seciuri, din comuna gorjeana Rosia de Amaradia, a fost din nou racordat la energie electrica. O mare parte a caselor din sat au fost inghitite de pamânt in urma cu mai bine de doua luni. Potrivit lui Liviu Cotosman, viceprimarul comunei, 90 de imobile sunt in picioare, in ele locuind peste 240 de persoane. „Satenii care mai locuiesc inca in Seciuri nu aveau lumina, pentru ca sistemul fusese distrus de alunecarea de teren. Asa ca am vorbit cu cei de la prefectura si la sfârsitul saptamânii trecute lucratorii de la Electrica au rezolvat problema si au racordat, din nou, satul la curent electric“, a declarat Cotosman. De asemenea, si tabara de module a sinistratilor a fost racordata, iar factura la energie electrica va fi platita de Primaria Rosia de Amaradia.


Ajutor de la guvern


Pe 26 iunie va incepe actiunea de parcelare a terenurilor pe care va fi construit noul sat al sinistratilor din Seciuri. Autoritatile locale din comuna Rosia de Amaradia au trimis la Bucuresti situatia satenilor care au ramas fara case. Potrivit viceprimarului Cotosman, 118 persoane sunt pe lista celor care vor primi ajutor de la Guvernul României in prima etapa a stramutarii satului. „De la guvern, oamenii vor primi materialele de constructie pentru o casa cu o camera, o bucatarie si un hol. Atât am putut obtine. Sinistratii va trebui sa faca rost de bani pentru manopera, asa ca orice ajutoare financiare si nu numai sunt binevenite“, a declarat Liviu Cotosman.


Peste 600 de milioane in contul sinistratilor


Doar 620 de milioane de lei vechi s-au strâns pâna in prezent in contul sinistratilor din comuna gorjeana Rosia de Amaradia. „Am deschis un cont unde cei care vor sa-i ajute pe sinistratii din Seciuri pot dona bani. Pâna acum nu s-au strâns decât 620 de milioane. Sunt bani putini, dar este bine ca totusi lumea doneaza“, a declarat Liviu Cotosman, viceprimarul comunei Rosia de Amaradia. O mare parte din bani au fost donati de diferite partide politice, dar si de persoane fizice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS