18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci tineri, reținuți în cazul șoferului român de TIR ucis de un capac de canal, în Belgia

Cinci tineri, reținuți în cazul șoferului român de TIR ucis de un capac de canal, în Belgia

Cinci tineri au fost reținuți de poliția belgiană în cazul șoferului român de TIR ucis de un capac de canal lansat de pe un pod. Cei cinci urmează să compară marţi în faţa justiţiei belgiene, în cadrul unei anchete pentru „asasinat”, transmite Agerpres.

Fapta s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe autostrada E 42, între Liege şi Namur.

Cei cinci sunt bănuiţi că au aruncat în gol, de pe un pod, capacul de canal agăţat de o curea. Acesta a străpuns parbrizul unui camion, omorându-l pe loc pe şofer, un bărbat cu cetăţenie română. Partenera şoferului, aflată alături de el în cabină, a reuşit să oprească vehiculul, evitând ieşirea de pe şosea.

Potrivit media locale, tinerii se aflau sub efectul protoxidului de azot, cunoscut şi ca „gaz ilariant” pentru efectele sale psihoactive. Parchetul din Namur nu a dorit să comenteze informația.

Doi dintre suspecţi sunt minori. Toți cinci sunt originari din comuna Andenne, în apropiere de Heron, unde s-au produs faptele. Şoferul român lucra pentru transportatorul spaniol Castillo Trans.

Citește și: Doi copii și doi adulți, răniți într-un accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS