16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastele române, evaluate cu şanse la medalii olimpice

Gimnastele române, evaluate cu şanse la medalii olimpice

Antrenorii loturilor olimpice de gimnastică ale României au început anul 2011 cu planuri de pregătire, evaluări ale sportivilor şi întocmirea strategiilor pentru JO din 2012, de la Londra, informează Mediafax. Sportivii noştri se vor „încălzi“ în 2011 la două competiţii de anvergură, CE de la Berlin (4-10 aprilie) şi CM de la Tokyo (8-16 octombrie), care vor constitui prima oportunitate de calificare la JO din 2012. Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin, Octavian Bellu, a făcut analiza pe anul trecut, concluziile fiind unele bune: „Obiectivele de performanţă din 2010, uneori minimale, stabilite prin planurile de pregătire, au fost realizate“, a spus Bellu, subliniind că unele evoluţii mai slabe s-au datorat accidentărilor, „unele foarte grave“.
Colectivul de tehnicieni a stabilit planuri minuţioase pentru fiecare gimnastă din lot, pentru atingerea obiectivelor din 2011, dar cu ţintă finală Jocurile Olimpice. Au fost evaluate sportivele Larisa Iordache, Ana Porgras, Diana Chelaru, Sandra Izbaşa, Raluca Haidu, Amelia Racea şi Daniela Andrei, patru dintre acestea fiind considerate cu şanse la medalii olimpice, după cum urmează: Larisa Iordache (medalii la sol, bârnă şi individual-compus), Ana Porgras (bârnă şi individual-compus), Diana Chelaru (sol) şi Sandra Izbaşa (sol). Din lotul olimpic feminin lărgit mai fac parte Gabriela Drăgoi, Cerasela Pătraşcu, Diana Trenca, Diana Bulimar, Maria Balea, Georgiana Gheorghe, Beatris Mărgărit, Diana Rusu, Mădălina Neagu, Andreea Tufă şi Anamaria Tămîrjan. Fiecare dintre aceste gimnaste a suferit accidentări, necesitând perioade de recuperare cuprinse între două şi 13 luni, cea mai lungă fiind a Sandrei Izbaşa.

Suciu vede echipa masculină pe primele opt locuri

Antrenorul coordonator al lotului olimpic masculin, Ioan Suciu, este de părere că echipa României va putea ajunge între primele opt, la JO de la Londra. „Analizând nivelul internaţional actual prin prisma CE şi a CM, remarcăm faptul că gimnaştii noştri au prezentat exerciţii valoroase, competitive, la cel mai înalt nivel, în mod deosebit la sol, cal cu mânere, sărituri şi paralele. Perfecţionarea continuă a nivelului de execuţie a acestor exerciţii rămâne cheia succesului pentru ei. Judecând după valoarea exerciţiilor gimnaştilor noştri şi cu perspectiva creşterii de substanţă a acestora, cu o bună pregătire de concurs, echipa României se poate menţine în elita mondială a gimnasticii masculine, în proba olimpică pe echipe (primele opt locuri). Dacă Japonia şi China reprezintă o clasă aparte în gimnastica mondială, în concursul pe echipe ne luptăm cu adversari apropiaţi nouă ca valoare, cum sunt SUA, Rusia, Germania, Ucraina, Franţa sau Coreea de Sud“, a spus Ioan Suciu.
În programul de competiţii din 2011 al echipei masculine mai figurează şi participarea la Internaţionalele României şi Campionatele Naţionale, iar în plan extern, la etape de Cupă Mondială, CE, CM şi alte concursuri internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS