17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJulian Nagelsmann, cel mai tânăr selecţioner din istoria EURO

Julian Nagelsmann, cel mai tânăr selecţioner din istoria EURO

Selecționerul Germaniei, Julian Nagelsmann, a devenit, cu ocazia partidei cu Scoția, câștigată cu 5-1, de la EURO 2024, cel mai tânăr selecţioner din istoria turneelor finale ale Campionatului European. El a avut la ora jocului 36 de ani şi 327 de zile, informează Agerpres.

Mircea Lucescu este al cincilea pe această listă. „Il Luce“ a avut 38 de ani şi 321 de zile la ora meciului cu Spania (1-1), de la EURO 1984.

Slovenul Srecko Katanec avea 36 de ani şi 333 de zile la meciul cu Serbia (3-3), de la EURO 2000. Francezul Michel Platini avea 36 de ani şi 355 de zile la ora partidei cu Suedia (1-1), de la EURO 1992. La rândul său, olandezul Frank Rijkaard avea 37 de ani şi 255 de zile la partida cu Cehia (1-0), de la EURO 2000.

Prin golul din minutul 10 al partidei cu Scoţia, Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din naţionala Germaniei (şi Germaniei de Vest) la un EURO, la 21 de ani şi 42 de zile. El i-a devansat pe Kai Havertz, care avea 22 de ani şi 8 zile când a marcat contra Portugaliei (la EURO 2020), şi pe Olaf Thon, care avea 22 de ani şi 44 de zile când înscria împotriva Danemarcei, la EURO 1988.

„Am fost foarte concentraţi până la final“

Selecţionerul Germaniei, Julian Nagelsmann, a salutat evoluţia elevilor săi în faţa Scoţiei.

„Primele 20 de minute au fost impresionante, iar Scoţia a fost la rândul ei impresionantă. Am fost foarte concentraţi până la final. Titlul meu pentru această partidă este că „trebuie să credem în noi înşine. Chiar dacă astăzi a fost un prim pas, a fost unul foarte bun. Putem construi pe această bază şi suntem foarte fericiţi. Este grozav că am marcat mai multe goluri, asta dă tuturor un sentiment bun. Desigur, vrem să continuăm aşa în al doilea meci, de miercuri, împotriva Ungariei“, a subliniat selecţionerul german.

„Este important ca florile să nu fie primite de o singură personală, ci să le putem împărţi. Dar sunt deosebit de fericit pentru Jamal (Musiala). Asta pentru că în Qatar (la Cupa Mondială 2022 – n.red) a ratat multe ocazii şi am avut în minte acest lucru“, a mai spus Nagelsmann.

În celălalt meci din Grupa A se vor înfrunta sâmbătă echipele Ungariei şi Elveţiei, la Koln, de la ora 16.00.

Citește și: Euro 2024 | Germania s-a distrat pe teren cu Scoția în meciul de deschidere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS