29.4 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRețea de contrabandă cu țigări în Dolj: Polițiștii au indisponibilizat 300.000 de țigarete

Rețea de contrabandă cu țigări în Dolj: Polițiștii au indisponibilizat 300.000 de țigarete

Patru persoane au fost reținute de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru 24 de ore pentru contrabandă cu țigări.

În dimineaţa zilei de 14 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilicit și comercializării ilegale a țigaretelor, produselor din tutun și alte produse accizabile, provenite din contrabandă.

10 persoane au fost conduse la audieri

Cu această ocazie au fost puse în executare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Craiova și comunele Cârcea, Ghercești, Melinești și Pielești, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost identificate și indisponibilizate 304.060 de țigarete, precum și suma de 14.000 de lei, provenită din vânzarea țigaretelor.

Totodată, au fost puse în executare și mandate de aducere, 10 persoane fiind conduse la audieri.

Trei bărbați și o femeie, reținuți de polițiști

În urma cercetărilor efectuate și a probatorului administrat, polițiștii au reținut trei bărbați cu vârstele cuprinse între 46 și 49 de ani și o femeie de 53 de ani, toți din județul Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În cursul zilei de astăzi, persoanele vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

La activități au participat și polițiști din cadrul Secțiilor 1-6 Poliție Craiova, Secțiilor nr.1 și nr.5 Poliție Rurală Melinești și Pielești, Biroului Investigații Criminale, Biroului Centrului Universitar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

CITEȘTE ȘI Vâlcea: Autocar plin cu elevi, implicat într-un accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS