32.6 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalRafila: O rețea de centre de adicție pentru minori, prioritate pentru Ministerul Sănătății. Unul, la Olt

Rafila: O rețea de centre de adicție pentru minori, prioritate pentru Ministerul Sănătății. Unul, la Olt

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit din nou, sâmbătă, despre construirea de centre de adicţie în întreaga ţară, mai ales pentru pentru minori. Unul ar urma să fie realizat în județul Olt.

”Realizarea unei reţele de centre de adicţie pentru minori la nivel naţional reprezintă o prioritate a Ministerului Sănatăţii! Participarea autorităţilor locale la acest proiect este esenţială”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Alexandru Rafila.

Acesta a vorbit despre centrul de la Bistriţa, destinat copiilor şi adolescenţilor, dar şi familiilor lor afectate de consumul de droguri, construit cu bani din PNRR.

Ministrul Sănătăţii afirmă că centrul de la Bistriţa va dispune şi de spaţii recreative, terenuri de sport şi bazin de înot.

”Tratamentul, combaterea adicţiei şi reintegrarea sunt esenţiale şi stă în puterea noastră să venim în sprijinul acestor tineri! Colaborarea cu Asociatia ZI de BINE, care a dezvoltat un model de bună practică la Spitalul de Psihiatrie din Voila, va duce curând la realizarea unor astfel de centre şi la Bistriţa şi la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci din judeţul Olt”, a mai transmis Rafila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS