20 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDirectoarea CJRAE Mehedinți, plasată în control judiciar de DNA pentru luare de mită

Directoarea CJRAE Mehedinți, plasată în control judiciar de DNA pentru luare de mită

Edupedu.ro a anunțat că directoarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Mehedinți, Andreea Florentina Bădescu, este inculpată într-un dosar penal deschis de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, pentru acuzația de luare de mită. S-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu obligația ca aceasta să nu își mai desfășoare activitățile de director, potrivit răspunsului oferit de DNA la solicitarea Edupedu.ro.

„Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 12 iunie 2024, față de inculpata BĂDESCU ANDREEA FLORENTINA, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (C.J.R.A.E.) Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În acest moment, alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public”, se arată în răspunsul DNA.

Prinsă în flagrant luând mită

Potrivit surselor Edupedu.ro, directoarea CJRAE Mehedinți ar fi fost prinsă în flagrant luând mită pentru a facilita angajarea unei persoane pe un post de consilier școlar.

Directoarea este membră a Organizației Femeilor Social Democrate din Mehedinți, fiind susținută de PSD la șefia CJRAE, ajungând în acest post prin decizia inspectorului școlar general și a conducerii ISJ, formată din politicieni.

Contactat de Edupedu.ro, inspectorul școlar general al ISJ Mehedinți, Alin Tomoescu, a precizat că directoarea respectivă a depus cerere de concediu, fapt pentru care nu poate fi numit alt director, pe moment, dar că urma să fie delegată o persoană pe post, temporar.

Ce spune șeful ISJ Mehedinți

Contactat de Edupedu.ro, șeful ISJ Mehedinți a spus că „am primit de la DNA – Serviciul Teritorial Craiova o informare că s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe durata de 60 de zile a doamnei, inclusiv obligația de a nu desfășura activitatea de director. Am convocat de ieri (n.red.- joi, 13 iunie) Consiliul de Administrație, dar doamna Bădescu a depus un concediu medical, tot ieri. La solicitarea scrisă a consilierului juridic, avem posibilitatea să delegăm pe altcineva, pe perioada concediului medical al inculpatei. Asta vom face în consiliul de administrație de astăzi (n.red. – vineri, 14 iunie).

El a precizat că, inițial, a convocat un CA pentru „a-i face incetare” și „pentru a numi alt director”, dar concediul medical depus de șefa CJRAE Mehedinți a impus soluția delegării unui înlocuitor. 

CITEȘTE ȘI: (VIDEO) Profesorul Constantin Basarab a primit Premiul Mentor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS