17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa şi FC Argeş, de mână în Liga Campionilor

Ştiinţa şi FC Argeş, de mână în Liga Campionilor

Patronul argeşenilor a anunţat că şi-ar dori ca, în sezonul viitor, Universitatea să ia campionatul, iar FC Argeş să fie vicecampioană.

Adrian Mititelu, finanţatorul Ştiiţei, şi omologul său din Trivale, Cornel Penescu, şi-au trimis bezele duminică seară, echipele lor fiind aproape de un final de tur reuşit în Liga I. „Craiova este echipa mea de suflet, după FC Argeş, şi mă bucur că amândouă sunt sus în clasament. Piteştiul şi Craiova vor avea clasări foarte bune în campionat. Adrian Mititelu are forţă. O să ne mai ciondănim noi, pentru că el este foarte pătimaş. Cu privire la arbitraj, formaţiile din provincie sunt dezavantajate faţă de echipele mari, dar asta este! Cele mari între ghilimele, că nici noi nu suntem mici!“, a spus Penescu în intervenţia telefonică de la Radio Oltenia Craiova. Apoi a intervenit Mititelu, care l-a felicitat pe piteştean pentru victoria din meciul cu Oţelul, după care a anunţat că la anul Universitatea se va bate la titlu. Penescu a contraatacat elegant, declarând: „Atunci am să mă mulţumesc să joc în Liga Campionilor de pe locul doi“.

Un punct la Vaslui, o mare realizare

În intervenţia sa, Mititelu nu a uitat să pună la zid arbitrii şi postul TV care transmite în direct meciurile Ştiinţei. „Constat cu stupoare că în meciul de vineri seară a fost numai Steaua pe teren, deşi a avut doar două ocazii, atunci când Dayro Moreno a scăpat singur după un ofsaid de trei metri, plus un şut de la 50 de metri al lui Rădoi. Am avut în startul partidei un penalti la Wobay. Toată lumea a fost împotriva noastră la acest meci. Petre Marin îl loveşte, ce să mai facă, să îi dea un ciocan în cap? M-am săturat ca Steaua să câştige cu ajutorul arbitrilor la Craiova. De câte ori joc contra Stelei se întâmplă astfel de lucruri. Cei care comentează meciul au parti pris-uri. Regizorii de transmisii sunt amatori. Nu este posibil să nu dai imaginea de la faza penaltiului. Ei spun că nu se vede bine ofsaidul. Am auzit, acum un an, că se face blat cu regizorii de transmisii să nu dea anumite faze. În meciul cu Steaua, faza cu ofsaidul lui Moreno a fost bâlbâită în mod premeditat. O să fac un protest oficial şi la televiziunea care transmite meciurile, şi la LPF. Totul este o conspiraţie. Regia de la meciul Craiova – Steaua a fost blat“, s-a plâns Mititelu. Acesta a mai spus că s-ar mulţumi şi cu un punct la Vaslui, rezultat care ar coborî Ştiinţa de pe podium: „Ne aşteaptă un meci foarte greu la Vaslui şi dacă luăm un punct este o mare realizare. Nu-mi este frică de arbitraj, pentru că mai mult decât ce ne fac etapă de etapă nu pot să facă. Arbitrii profită de faptul că între noi, patronii, nu este înţelegere. Un punct la Vaslui, prin jocul rezultatelor, ne poate păstra în primele şase. Acum, chiar dacă terminăm pe şapte nu este mare lucru, pentru că am fi la un punct de primele locuri, deşi ar fi foarte frumos să ne prindă sărbătorile pe podium“.

Ştiinţa, pe podium în Liga I, dar şi în Europa

Universitatea Craiova este pe locul trei în Europa. Nu pentru rezultatele obţinute în acest sezon, ci pentru tinereţea jucătorilor din lot aruncaţi în luptă în ultima vreme. S. Lung Jr., V. Găman, Bărboianu, R. Barbu, Gîngioveanu, Firţulescu, Crăciun sau Gogoşoiu sunt nume mai puţin cunoscute, dar cu care finanţatorul Adrian Mititelu vrea să spargă topurile. Şi cu ajutorul acestora Universitatea a ajuns pe podium în Liga I, dar şi în lume, la capitolul tinereţe, alb-albaştrii fiind întrecuţi doar de OFK Belgrad (cu 21,93 ani media de vârstă) şi Arsenal Londra (21,97 ani). Situaţia îi convine de minune lui Mititelu, care visează ca echipa naţională să fie alcătuită pe scheletul Ştiinţei, aşa cum se întâmpla odinioară.
Deocamdată, Bornescu, D. Stoica, Prepeliţă, Dănănae, Fl. Costea şi V. Găman au fost chemaţi la lot de selecţionerul Victor Piţurcă pentru turneul din Oman, în timp ce, la tineret, Emil Săndoi a titularizat patru juveţi în amicalul cu Bulgaria: S. Lung Jr., Bărboianu, R. Barbu şi Gîngioveanu. „Avem mulţi jucători tineri. Deocamdată, ei joacă din plăcere. Îi lăsăm să crească, să se amuze pe teren, fără să punem presiune pe ei pentru rezultate. Nu ne hazardăm, ne mândrim cu jucătorii noştri“, spunea recent marele Ilie Balaci despre mânjii Craiovei.
Jocul prestat de actuala Universitatea a fost lăudat şi de Sorin Cîrţu, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, cunoscut pentru curajul de a arunca în luptă fotbalişti tineri: „Îmi place Universitatea, îmi place cum joacă! S-a dovedit că, în momentul în care se pune presiune pe ei, au probleme, sunt totuşi nişte jucători tineri. Situaţia fluctuantă a exprimării lor este cât se poate de normală, pentru că este caracteristică vârstei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII