30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Cel puţin 10 persoane, rănite de fulger. Patru sunt în stare gravă

Germania: Cel puţin 10 persoane, rănite de fulger. Patru sunt în stare gravă

Un fulger produs luni seară în oraşul Dresda din estul Germaniei a rănit zece persoane, dintre care patru au suferit răni grave.

Potrivit pompierilor, doi bărbaţi, de 27, respectiv 30 de ani, au fost resuscitaţi cu succes după ce au suferit un stop cardiac.
Pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a unei furtuni trecătoare care a afectat oraşul Dresda, un fulger a lovit grupul aflat pe malul fluviului Elba, la scurt timp după ora locală 17:00 (15:00 GMT).

Trei femei şi şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 41 de ani au fost răniţi. Patru dintre aceste persoane au suferit răni grave, potrivit DPA.

Potrivit rapoartelor, toţi pacienţii au primit îngrijiri medicale de urgenţă şi au fost transferaţi la spitale din apropiere.

Furtuni puternice în Europa

Patru state din Europa sunt grav afectate, iar pagubele se anunţă deja considerabile. Poliţia a împrejmuit perimetrul şi a trimis un elicopter pentru a găsi alte eventuale victime.

Pompierii au transmis luni seara un apel către alte eventuale victime, nefiind exclusă posibilitatea ca şi alte persoane să fi fost afectate şi să fi plecat ulterior.

„Dacă prezentaţi simptome cum ar fi ritm cardiac accelerat, bătăi neregulate ale inimii, amorţeală sau furnicături la nivelul extremităţilor, vă rugăm să consultaţi imediat un medic!”, au avertizat pompierii.

Serviciul german de meteorologie din Leipzig a emis o avertizare de furtună puternică valabilă pentru unele zone ale Saxoniei. Pentru Dresda, a fost emisă o avertizare de furtună de nivelul doi din patru.

Poliţia a deschis o anchetă privind circumstanţele în care s-a produs acest accident.

Citește și: Craiova: „Cum vă place – Sensing Shakespeare” în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS