23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrevă la APM Dolj şi alte agenţii de mediu din ţară

Grevă la APM Dolj şi alte agenţii de mediu din ţară

Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului – APM Dolj protestează „împotriva discriminării salariale”, alături de alţi colegi din ţară.

Salariaţii din Dolj au anunţat că protestul, început pe 16 mai, continuă astăzi, 21 mai, între orele 10:00 – 12:00 şi până cel puţin miercuri, iar pe 24 mai va avea loc un miting la Bucureşti.

Angajaţii cer alinierea salariilor la nivelul celor de la nivel central

Protestele „sunt expresia hotărârii noastre de a lupta pentru dreptate şi echitate în tratamentul salarial. Ne angajăm să continuăm această luptă până când drepturile noastre sunt respectate şi nedreptatea salarială este eliminată”, arată angajaţii APM Doj într-un comunicat remis GdS.

Salariaţii spun că solicită un tratament salarial corect şi just, conform cu munca şi responsabilităţile deţinute, iar protestele vor continua până la rezolvarea revendicărilor.
”Aproximativ 1400 de salariați din întreaga țară, sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023″, spun angajaţii APM.
„Pentru muncă egală, salariu egal. APM = ANPM”, „Acordul de mediu, obligatoriu pentru proiectele europene” sunt mesajele afişate de salariaţii APM din Dolj.

1.400 de angajaţi ai APM din ţară protestează în aceste zile

Potrivit unui comunicat afișat la protestele din ţară, este vorba despre o acțiune la care participă 1.400 de angajați din toată țara, care se consideră discriminați din punct de vedere salarial.
Potrivit grilelor salariale, angajații din APM-urile locale au salarii brute cuprinse între 5.000 de lei (o casieră, de exemplu) și 11.000 de lei un șef de birou, scrie G4Media.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean, precizează angajaţii din provincie, care spun că este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

În ultimele zile s-au înregistrat mai multe proteste în rândul bugetarilor. Noaptea Muzeelor, eveniment de tradiţie, a fost compromis în întreaga ţară după protestul angajaţilor din muzee. A fost, de asemenea, grevă japoneză a angajaților de la Secretariatul General al Guvernului și proteste ale angajaților din muzee.

CITEŞTE ŞI: David Dumitrescu, olimpic la geografie, calificat la etapa internațională: „ Cred că stă în firea oricărui om să afle de unde a venit „

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS