23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPremier League | Arne Slot va fi antrenorul lui Liverpool din sezonul viitor

Premier League | Arne Slot va fi antrenorul lui Liverpool din sezonul viitor

Olandezul Arne Slot, care a pregătit-o în ultimii trei ani pe Feyenoord Rotterdam, va fi antrenorul lui Liverpool din sezonul viitor. Acesta îl înlocuieşte pe germanul Jurgen Klopp. Anunţul oficial a fost făcut luni seară de către reprezentanţii clubului din Premier League.

„Liverpool Football Club poate anunţa că Arne Slot a ajuns la un acord pentru a deveni noul antrenor principal al clubului, preluând oficial funcţia la 1 iunie 2024, cu condiţia obţinerii unui permis de muncă“, a indicat gruparea de pe „Anfield“ într-un comunicat.

Durata contractului lui Slot nu a fost precizată.

Presa olandeză preciza încă din aprilie că Liverpool a demarat discuţiile cu Feyenoord pentru a-şi asigura serviciile lui Slot, legat prin contract de clubul din Rotterdam până în 2026.

Olandezul de 45 de ani a condus-o pe Feyenoord la câştigarea titlului în Eredivisie în sezonul trecut. În această primăvară a cucerit Cupa Olandei cu gruparea din Rotterdam, care a încheiat pe locul 2 ediţia 2023-2024 a campionatului, după PSV Eindhoven. În 2022, Feyenoord a jucat finala Europa Conference League.

Jurgen Klopp a anunţat în ianuarie că va părăsi echipa FC Liverpool la finalul acestui sezon, din cauza epuizării. Germanul pleacă după o colaborare de aproape nouă ani, debutul fiind în octombrie 2015.

Jurgen Klopp, care le-a mai antrenat pe Mainz 05 (2001-2008) şi Borussia Dortmund (2008-2015), a câştigat opt trofee cu Liverpool. A reuşit un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) şi Cupa Ligii engleze (2022, 2024).

Liverpool a încheiat Premier League pe locul 3, cu 82 de puncte, după Manchester City (91) şi Arsenal (89).

Klopp a primit un omagiu vibrant din partea lui Liverpool, duminică, la ultimul său meci pe banca tehnică a echipei. „Cormoranii“ au câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton. Au fost ovaţii în picioare, eşarfe cu chipul lui Klopp şi apoi o ceremonie grandioasă.

Numele lui Arne Slot a fost menţionat şi în legătură cu Tottenham Hotspur, în vara trecută. Londonezii l-au angajat până la urmă pe australianul Ange Postecoglou.

Citeşte şi: Neil Lennon a semnat cu Rapid: „Este o oportunitate pentru mine“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS