19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala mică are porţile închise la Craiova

Naţionala mică are porţile închise la Craiova

Finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, nu mai vrea să vadă tricolorii în Bănie, susţinând că nu este nevoie ca jucătorii săi să fie „poleiţi“ la lot.

La un moment dat, când Ştiinţa nu avea antrenor şi era ameninţată cu retrogradarea, Adrian Mititelu a cerut ajutorul lui Emil Săndoi, selecţionerul echipei de tineret, care a refuzat politicos, motivând că este prins în alt proiect. Apoi, oficialul Universităţii a sperat că prezenţa lui Săndoi la cârma naţionalei mici va face să ajungă sub tricolor şi câţiva juveţi, gen Gîngioveanu, V. Găman sau Bărboianu. Nu a fost să fie, iar toate acestea par să-l fi iritat la culme pe Mititelu, patronul Ştiinţei, care e gata să închidă porţile stadionului „Ion Oblemenco“ pentru naţionala lui Emil Săndoi.
„Nu vreau să vină naţionala aici! Nu vin când vor ei, ci când vrem noi să-i chemăm. Să se ducă în altă parte, sunt atâtea oraşe în România! Eu nu cred că Emil Săndoi este oltean, pentru că, din câte am înţeles, pentru el nu contează ce scrie pe legitimaţia unui jucător. Sunt olteni când sunt aici, la club, sau când evoluează pentru Universitatea. Când nu mai sunt aici, nu mai sunt olteni. Proiectul lui Săndoi nu ne face o favoare. Din contră, să ne mulţumească pentru că există nişte oameni în fotbalul românesc care muncesc şi scot copii talentaţi care să asigure continuitate la naţionala de tineret“, a răbufnit Mititelu la TVS. Acesta a fost deranjat şi de faptul că Gîngioveanu, convocat la meciul tur cu Ţara Galilor, nu a prins nici măcar banca de rezerve, fiind trimis în tribună, „excursia“ la Wrexham făcându-l să rateze şi sesiunea a doua a bacalaureatului.

Bugete umflate în Liga I

Patronul Universităţii susţine că, în actualul context, formaţiile nu mai sunt interesate să dea jucători la echipa naţională. „Nu mai este un interes prea mare. Poate înainte era deoarece mulţi voiau să vândă jucătorii şi amintesc altă celebră frază, «poleiţi la echipa naţională». Acum însă, majoritatea patronilor de club vor să facă performanţă, să câştige puncte. Punctele înseamnă mai mulţi bani din drepturile TV sau din alte surse atrase. Părerea mea este că foarte multe echipe din fotbalul românesc, cel puţin 13 sau 14, au bugetele asigurate din surse proprii. Asta înseamnă că sunt cel puţin pe zero, dacă nu chiar pe plus. Însă, la noi este o meteahnă veche, foarte mulţi se vaită, mint cu neruşinare despre ce bugete au şi exagerează. N-am văzut în viaţa mea să mintă în halul ăsta. Nu vreau să dau nume, pentru că nu vreau să mă iau la harţă cu ei“, a comentat Mititelu.
Acesta a dezvăluit că a discutat cu primarul Craiovei, Antonie Solomon, convenind ca primăria să se implice în montarea unor porţi rotative la stadionul „Ion Oblemenco“ şi în schimbarea scaunelor rupte de pe arena din Bănie, investiţia ridicându-se la aproximativ 300.000 de euro.

Berea, acceptată în meniu

Mititelu a vorbit şi despre cei patru australieni – Mitchell, Rose, Dilevski şi Baird – care au reuşit să prindă primul unsprezece, făcându-se utili echipei la nivelul actual. „Australienii sunt băieţi ca lumea. Li s-a făcut o imagine negativă pentru faptul că au fost şi ei într-o seară în discotecă şi au băut o bere sau ce au băut ei acolo. Sunt oameni, e normal, s-au distrat şi ei. În Australia se bea bere de la nouă ani, care e problema? Ei au voie o dată pe săptămână să facă treaba asta. Dar, după aia, pe teren, arată mai mult decât toţi. Sunt oameni extraordinar de civilizaţi“, a comentat finanţatorul oltenilor.
Acesta nu a pierdut ocazia de a lăuda şi generaţia care vine din urmă, de la echipa-satelit, pe mulţi dintre jucătorii Primăverii văzându-i la echipa mare: „La Primăvara există foarte mulţi jucători talentaţi pe care eu îi doream să debuteze la echipa mare, însă trebuie să îl înţeleg şi pe Napoli. Unde să îi mai bage? Dar vă spun eu că sunt nişte jucători foarte talentaţi şi cuminţi, excepţie la ultimul aspect făcând Ologu, care este un jucător bun, dar cam năzdrăvan“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII