15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalafatul - comparat de Agathon cu Burkina Fasso

Calafatul – comparat de Agathon cu Burkina Fasso

Ministrul turismului, Dan Matei Agathon, a fost uluit ieri de mizeria si dezordinea gasite in Portul Calafat: „Doamne, parca as fi in Burkina Fasso, nu se poate asa ceva!“. Ministrul este convins ca „portul Calafat nu poate fi un punct de croaziera“ in programul turistilor care fac croaziere pe Dunare. Pentru a face parte din punctele de atractie pe care cei 15.000 de turisti straini urmeaza sa le viziteze in timpul croazierei, in Portul Calafat trebuie investiti foarte multi bani, a fost de parere ministrul Agathon: „Calafatul nu este pregatit sa primeasca oaspeti. Asa cum arata astazi portul, eu nu pot sa vin cu niste turisti straini care cheltuiesc in medie 4.000 de euro pe croaziera si circa 700 de euro in fiecare port. Pina cind oficilitatile vor investi ceva bani in Portul Calafat, pentru programul nostru vom folosi porturile Drobeta Turnu Severin, Orsova si Cetate“.

Ministrul Agathon a fost, in schimb, foarte multumit de ceea ce a gasit la Cetate, unde poetul Mircea Dinescu a inceput inca de anul trecut realizarea pe malul Dunarii a unui Parc al Ingerilor, format din peste 100 de statuete reprezentind ingeri, aranjate pe o distanta de un kilometru.

„Fiecare om are viziunea sa asupra ingerilor, caci fiecare om are un inger propriu, motiv pentru care am solicitat artistilor sa puna in practica propria lor viziune”, a spus poetul Mircea Dinescu. Parcul Ingerilor va fi realizat linga un „port cultural“, despre care poetul Dinescu, initiatorul ideilor culturale de la Cetate, spune ca va fi o mindrie a Doljului si chiar a tarii.

„Am cumparat vechea cladire administrativa a vechiului port si am deschis o tabara de creatie pentru artistii plastici romani. Portul de la Cetate va fi o imbinare intre arta, cultura si turism, unde vizitatorii vor fi serviti cu produse culinare romanesti de casa, in maniera simpla si fara etichete. Salata de vinete, cirnati de gisca, vitel la protap, sarmale si mititei vor face parte din meniul turistilor straini“, a explicat Mircea Dinescu.

Dan Matei Agathon, care timp de doua zile a vizitat obiective turistice situate in vecinatatea Dunarii in judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, a fost incintat de relizarile de la Cetate: „De astfel de locuri avem nevoie in turismul romanesc pentru a atrage cit mai multi vizitatori“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS