13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTelefonul de urgenţă

Telefonul de urgenţă

Persoanele care merg la întâlniri şi vor să scape rapid şi elegant de un partener nepotrivit au un nou aliat, relatează cotidianul Daily Mail

Probabil că fiecare persoană care a mers vreodată la o întâlnire şi-a făcut în prealabil un plan pe care să îl aplice în cazul în care seara se dovedeşte un dezastru. De cele mai multe ori, planul de rezervă constă în primirea unui telefon de la un prieten, care semnalează un caz de „urgenţă majoră“ ce trebuie rezolvată atunci. Acum însă, telefonul fals de la prieteni nu mai este singura soluţie. Site-ul eHarmony, specializat în relaţii on line, a dezvoltat o aplicaţie care constă într-un… apel telefonic ce poate fi descărcat gratis în mobil şi programat să se declanşeze la un anumit moment în timpul întâlnirii.
Utilizatorii năstruşnicei invenţii pot seta aplicaţia să le transmită un apel preînregistrat de la mama, prietena cea mai bună, un vecin sau chiar un şef şi, dacă nu sunt foarte buni la improvizaţie, pot purta respectiva conversaţie pe baza unui scenariu deja stabilit, pus la dispoziţie odată cu aplicaţia. Apelul poate fi programat înainte de întâlnire, iar dacă în mod surprinzător partenerul se dovedeşte mai plăcut decât v-aţi fi aşteptat, telefonul poate fi anulat printr-o simplă apăsare de buton. Utilizatorul trebuie să aibă însă grijă la aspectele tehnice: trebuie să se asigure că telefonul mobil este dat pe silenţios, pentru ca apelul fals să nu fie întrerupt în timpul desfăşurării de un apel „pe bune“.  

Cât se poate de credibil

Aplicaţia a fost creată în aşa fel încât apelul să fie cât se poate de credibil, pentru ca partenerul să nu aibă idee de ceea ce se întâmplă cu adevărat. Cu ajutorul unor setări diverse, utilizatorul poate face în aşa fel încât apelul fals să apară pe ecran ca şi când ar fi făcut de oricare dintre numele din lista de contacte. Indiferent dacă stabiliţi ca telefonul să fie de la „mama“, „sora mea“ ori de „acasă“, imaginea de pe ecranul mobilului va fi credibilă, indiferent de „cine“ este la celălalt capăt al firului.
Informaţiile pe care le primeşte utilizatorul de la interlocutorul fals atunci când răspunde la telefon pot fi şi ele personalizate, ideea fiind ca şi dacă întâlnirea se desfăşoară într-un spaţiu liniştit partenerul să audă, de la distanţă, că cineva vorbeşte la celălalt capăt al firului.
 
Scenarii

În cazul apelului de la mama, aplicaţia vă face legătura cu o femeie care povesteşte cum „DVD-ul ăla pe care ni l-ai făcut cadou de Crăciun nu merge şi exact acum taică-tău trebuie să vadă nu ştiu ce prezentare de la serviciu, aşa că trebuie să vii să ne scoţi din încurcătură“. Dacă nu vreţi să vă deranjeze părinţii în timpul întâlnirii, puteţi aranja să vă sune şeful, care vă va spune la telefon că nu ştie a cui e vina pentru problema apărută la softul X, „dar va trebui să vii acum să vedem ce putem face, doar ştii că mâine este întâlnirea aceea importantă cu clientul Y“. La capătul firului chiar se va derula un monolog despre cum softul face probleme şi cum şeful nu a putut trimite nişte fişiere vitale, dar şi cum dumneavoastră sunteţi singura persoană care poate rezolva problema. Alte scenarii de scăpare un pic mai dramatice sunt apelul de la sora care tocmai a intrat în travaliu sau telefonul dat de la un vecin care vă anunţă că aţi făcut inundaţie.
Persoanele care au mai multă experienţă pe scena întâlnirilor şi un bun simţ al improvizaţiei pot folosi expresiile faciale şi limbajul corpului pentru a face conversaţia din timpul apelului şi mai credibilă şi pot răspunde la întrebări şi duce discuţia în ce direcţie doresc – doar să nu îi bufnească râsul la gândul că totul este o minciună. Dacă însă nu sunteţi cel mai bun actor din lume, puteţi apela în prealabil la asistenţa oferită de eHarmony – o înregistrare audio pusă la punct de cei care lucrează pentru site, înregistrare în care sunteţi instruit pas cu pas ce puteţi răspunde în timpul jocului de-a vorbitul la telefon şi ce mimică facială să abordaţi la fiecare schimb de replici.

Veste rea…

Din păcate pentru românii interesaţi de această idee, aplicaţia este disponibilă doar în limbile engleză şi spaniolă. Dacă vă încumetaţi să purtaţi o conversaţie româno-engleză fără ca partenerul să îşi dea seama că ceva este în neregulă, baftă multă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS