15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMasajul, terapie pentru trup şi suflet

Masajul, terapie pentru trup şi suflet

Atunci când vreţi să vă relaxaţi după o perioadă tensionată sau după o zi lungă şi obositoare la serviciu, nimic nu vă va reface nivelurile de energie mai bine decât un masaj.

Masajul este o procedură curativă, care presupune manipularea ţesuturilor moi, ca de exemplu pielea, tendoanele şi muşchii. Acestea sunt „lucrate“ prin aplicarea unei presiuni (mai mult sau mai puţin delicate) cu palmele. Mâinile, picioarele, spatele şi faţa pot fi relaxate cu ajutorul masajului, dar în egală măsură vă puteţi răsfăţa cu un masaj făcut pe întreg corpul, astfel încât fiecare centimetru al trupului să se bucure de un astfel de tratament. Terapia prin masaj poate fi efectuată fie cu mâinile uscate, fie prin utilizarea unor uleiuri speciale, care conferă pielii elemente nutritive de care aceasta are nevoie.

Masajul în domeniul frumuseţii

Masajul are numeroase beneficii, care nu se rezumă la relaxare şi la eliminarea tensiunii şi stresului. Terapia prin masaj se poate dovedi eficientă şi atunci când doriţi să aveţi o piele netedă şi fermă, fără neplăcutul aspect de coajă de portocală. Dacă vă doriţi să îmbunătăţiţi aspectul pielii, atunci masajul specializat trebuie să facă parte din rutina dumneavoastră de îngrijire. Acesta stimulează glandele situate la nivelul epidermei, prin urmare, pielea este înviorată şi hidratată, devenind netedă şi strălucitoare. Masajul stimulează circulaţia sanguină în organism şi, prin urmare, ajută moleculele de oxigen să ajungă la nivelul epidermei. În plus, terapia prin masaj îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului limfatic, lucru care promovează eliminarea toxinelor din organism şi face ca elementele nutritive să ajungă la celulele care au nevoie de ele.

Îngrijirea tenului

În egală măsură, masajul promovează producţia de colagen, o proteină care se găseşte în ţesuturi şi care ajută pielea să îşi menţină fermitatea, îmbunătăţind textura epidermei şi întârziind apariţia ridurilor. Tocmai din aceste motive, masajul facial este nelipsit din rutina de îngrijire a doamnelor şi domnişoarelor care îşi doresc un ten sănătos şi strălucitor, fără riduri. Există un anumit tip de masaj conceput special pentru frunte. Acest tip de masaj relaxează muşchii şi inhibă contracţiile involuntare ale acestora, prevenind astfel apariţia ridurilor adânci de pe frunte. Există masaje speciale şi pentru bărbie, a căror menire este aceea de a conferi fermitate pielii de sub barbă şi de a preveni aşa-numita bărbie dublă.

Reducerea stresului

Aşa cum probabil ştiţi, masajul este practicat în special graţie virtuţilor sale relaxante. Prin masaj, organismul eliberează endorfine – substanţe pe care creierul le produce pentru a crea starea de bine. Datorită eliberării de endorfine, masajul alină durerile şi relaxează muşchii, reducând nivelul stresului acumulat. Se pare că masajul are şi beneficii medicale, având capacitatea de a elimina tensiunea, anxietatea şi semnele depresiei, scade pulsul şi tensiunea arterială, reduce durerea şi poate vindeca rigiditatea articulaţiilor şi a muşchilor. Prin urmare, masajul întinereşte trupul şi sufletul, conferind o senzaţie de revigorare.

Presopunctura, o formă diferită de masaj

Presopunctura este o terapie orientală practicată de mii de ani în China, India şi Japonia. Terapia constă în apăsarea cu vârful degetelor a punctelor de acupunctură aflate pe corpul omenesc şi, de fapt, se poate spune că este vorba de o formă de automasaj. Presopunctura este un procedeu tipic de autoterapie, care poate fi învăţat uşor şi practicat simplu, repede şi fără efecte secundare, care întăreşte capacitatea de apărare a organismului, creşte vitalitatea şi poate preveni o serie de tulburări. Aplicată corect şi cu răbdare, presopunctura poate vindeca unele afecţiuni precum astm bronşic, dureri, palpitaţii, insomnii, celulită, constipaţie, hipertensiune, stări de oboseală, stres şi migrene.

Un masaj spa, pentru o mămică fericită

Chiar dacă sunteţi însărcinată, vă puteţi lăsa pe mâinile unui personal calificat, care să vă alunge toate grijile, să vă redea starea de relaxare după care tânjiţi de atât de mult timp şi, mai ales, să vă pună în valoare proverbiala strălucire şi frumuseţe a unei viitoare mămici. Un masaj spa, susţin specialiştii, poate elibera tensiunea acumulată în diverse zone ale corpului (şolduri, mijloc, pelvis şi glezne). De asemenea, masajul ameliorează durerea de gât şi de spate, elimină toxinele, stimulează circulaţia de întoarcere care în timpul gravidităţii este deficitară, reduce oboseala, stresul şi anxietatea, sporind starea de relaxare psihică şi emoţională.
Mai mult chiar, masajul ajută la menţinerea unui tonus mental ridicat, relaxează şi conferă elasticitate muşchilor folosiţi în timpul sarcinii. Efectuarea unui masaj spa o dată la două săptămâni în cel de-al doilea trimestru şi săptămânal în cel de-al treilea trimestru de sarcină pregăteşte corpul pentru naştere.

Cine face masajul?

Masajul poate fi făcut şi de o persoană care nu este expertă în această artă, însă beneficiile nu vor fi maxime. De aceea, dacă doriţi să vă relaxaţi complet, este indicat să apelaţi la serviciile unor profesionişti – masori atestaţi sau kinetoterapeuţi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU