16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri naturale pentru frumuseţe

Trucuri naturale pentru frumuseţe

Micile probleme cosmetice ale bunicii nu se rezolvau întotdeauna cu ajutorul cremelor sau produselor de pe piaţă. De cele mai multe ori, legumele şi fructele sau preparatele folosite în bucătărie deveneau instrumente în regăsirea frumuseţii şi îndepărtarea micilor inconveniente.

Nu este pentru nimeni o noutate că unele fructe sau legume au efecte benefice asupra tenului sau părului, aşa că de multe ori produsele din grădină sau bucătărie devin aliaţi de nădejde ai frumuseţii.
De exemplu, lămâile cu o aromă proaspătă au proprietăţi care sunt exploatate de sute de ani. Lămâia este un excelent exfoliant pentru piele şi, atunci când i se adaugă o linguriţă şi jumătate de zahăr, poate fi folosită pentru decolorarea petelor de pe piele. Recomandarea specialiştilor este aceea de a aplica felii de lămâie pe zonele de pe care doriţi să vă dispară petele, cel puţin o dată pe săptămână.
Un efect miraculos are lămâia şi în cazul părului, ea putându-vă transforma podoaba capilară în una strălucitoare. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă clătiţi părul cu un amestec făcut din sucul de la o lămâie la care se adaugă o cană de apă. Lăsaţi amestecul să acţioneze pe păr câteva minute şi apoi clătiţi.
Altă reţetă deosebit de eficientă este cea pe bază de gălbenuş şi ulei de măsline. Ingredientele, două linguri de ulei de măsline şi un gălbenuş, se amestecă până se obţine o pastă care se aplică pe părul uscat şi se masează. Se înveleşte capul cu un prosop şi se lasă amestecul să acţioneze 30 de minute. Apoi se clăteşte bine.
Lămâia vă va ajuta şi să vă hrăniţi scalpul, dar şi să scăpaţi de mătreaţă.
Amestecaţi o lingură de ulei de măsline cu o lingură sau două de suc de lămâie proaspăt şi frecaţi uşor scalpul. Lăsaţi amestecul pe păr 15 minute şi apoi clătiţi.

Reţete la îndemână

O altă minune a naturii este avocado. Cu ajutorul acestui fruct puteţi scăpa de pungile de sub ochi. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să aşezaţi câteva felii de avocado peste ele şi să vă relaxaţi 20 de minute.
De asemenea, avocado poate sta şi la baza unei măşti hidratante. Dacă aveţi pielea uscată, vă puteţi răsfăţa tenul cu o mască preparată din jumătate de avocado, din care puteţi face un piure pe care să-l întindeţi pe toată faţa, timp de 15 minute. După ce va acţiona, îndepărtaţi-l cu apă călduţă.
Tot pentru tenul uscat, specialiştii recomandă o mască din banane şi iaurt. Veţi avea nevoie de două banane mai crude, o lingură de miere, o jumătate de pahar de iaurt. Puneţi în mixer ingredientele până se omogenizează. Aplicaţi apoi pe ten pasta, lăsând-o să acţioneze timp de 20 de minute.
O mască foarte eficientă care luptă împotriva ridurilor este şi cea care se poate realiza dintr-o singură banană. Aceasta se va zdrobi până devine pastă. Se va lăsa să acţioneze în zonele cu probleme 15 – 20 de minute.
Şi mâinile uscate se pot bucura de beneficiile fructelor. Faceţi un amestec din avocado, un ou, două linguri de făină de ovăz şi o linguriţă de suc de lămâie şi apoi daţi-vă cu el pe mâini. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi îndepărtaţi-l cu apă caldă.

Tratamente pentru buze

Şi buzele au nevoie de o îngrijire atentă. În primul rând, ,trebuie să vă preocupe exfolierea lor. Luaţi o periuţă de dinţi nefolosită şi vă masaţi blând buzele.
Apoi puteţi apela la ajutorul produselor naturale. Mierea este unul dintre ele şi face minuni. Nu trebuie decât să o aplicaţi pe buze şi să o masaţi uşor până simţiţi că intră în piele.
Şi mierea cu propolis este o alternativă la produsele cosmetice de pe piaţă. Amestecaţi o jumătate de linguriţă de miere cu trei picături de propolis şi vă veţi recăpăta frumuseţea şi sănătatea buzelor, mai ales dacă acestea erau crăpate.
În schimb, pentru hidratarea buzelor, specialiştii vă recomandă, indiferent de anotimp, strugurelul cu vitamine, propolis, aloe vera, ceară. Hidratante sunt şi uleiurile de măsline (amestecat cu miere), de caise, care sunt regenerante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS