13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Din bucătărie

De multe ori, încercaţi să găsiţi soluţii pentru cele mai simple probleme în gospodărie. Sfaturile bunicii vă vor ajuta să le faceţi faţă atunci când credeţi că nu mai există nici o rezolvare.
– Sticlele şi borcanele nu se vor crăpa atunci când turnaţi în ele lichide fierbinţi dacă aşezaţi sub ele lame de cuţit.
– Paharele puse unul într-altul care s-au înţepenit nu trebuie forţate, pentru a nu se crăpa. Turnaţi în paharul din interior apă rece, iar pe cel din exterior aşezaţi-l într-un vas cu apă caldă (nu fierbinte).
– Bijuteriile din aur sau argint se curăţă foarte bine dacă le introduceţi într-un vas cu apă caldă, în care turnaţi o lingură cu amoniac sau pastă de dinţi.
– Florile de câmp se păstrează mai bine dacă în apă se dizolvă un vârf de cuţit de sare. De asemenea, cele ofilite îşi revin dacă le aşezaţi într-un vas cu apă în care aţi dizolvat o aspirină. Garoafele, muşcatele preferă dulciurile, aşa că în apă se dizolvă o linguriţă de zahăr (se pune o dată la două zile).
– Pantofii noi care vă strâng se vor lărgi dacă frecaţi pielea cu un tampon de vată îmbibat în alcool medicinal, atât în interior, cât şi în exterior.
– Un vârf de cuţit de sare de bucătărie şi o lingură de oţet puse în apa de spălare împiedică decolorarea puloverelor de lână.
– Încălţămintea albă din piele se curăţă cu spumă de albuş de ou, pe care o întindeţi cu un tampon de vată, apoi se curăţă cu o bucată de flanel pentru luciu.
– Dacă poşeta de piele a bunicii era udată de ploaie, se scotea tot din interior şi se umplea cu ziare, apoi se lăsa la temperatura camerei să se usuce. Să nu o ţineţi niciodată lângă o sursă de căldură dacă e udă.
– Pieptenele se curăţă cu bicarbonat de sodiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS