25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSucurile bunicii, cele mai delicioase licori

Sucurile bunicii, cele mai delicioase licori

Primăvara îşi reintră în drepturi, aşa că este momentul să acordaţi mai multă atenţie propriului organism şi să-l vitaminizaţi cum se cuvine. Sursa principală o reprezintă fructele şi sucurile naturale. Am consultat carnetul bunicii şi am aflat câteva dintre secretele preparării unor astfel de licori. Pentru a obţine o băutură vitaminizantă, trebuie să faceţi următorii paşi:

– Nu cumpăraţi decât fructe proaspete.

– Spălaţi bine fructele înainte de a le prepara.

– Dacă faceţi sucul cu un aparat special, curăţaţi fructele (caise, grepfrut, piersică, portocale, kiwi) de coajă. Puteţi să lăsaţi sâmburii mici (de exemplu, la grepfrut sau portocală), dar scoateţi sâmburii şi căsuţa mărului.

– Dacă faceţi un suc de legume sau zarzavat, de exemplu, de spanac sau salată verde, amestecaţi-l cu un suc mai consistent, cum este cel de morcov.

– Nu preparaţi decât o cantitate mică, pentru că sucul de fructe se oxidează imediat.

– Când preparaţi sucul de fructe, fiţi creativ, făcând diverse combinaţii. Dar nu amestecaţi legumele şi fructele decât cu foarte mare atenţie, pentru că unele combinaţii pot fi supărătoare pentru stomac.

– Sucurile din fructe dulci se pot combina cu cele puţin acide, dar nu cu cele acide sau cu legume.

– Sucurile puţin acide se potrivesc cu cele din fructe acide.

– Sucurile din fructe acide merg cu cele puţin acide şi cu cele de legume.

– Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide şi zarzavat.

– Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume şi rădăcinoase.

– Sucurile din rădăcinoase se potrivesc cu cele de zarzavat. Nu evitaţi să puneţi în sucul de legume şi sucul unor zarzavaturi, întrucât acestea conţin clorofilă, o substanţă care ajută organismul să producă hemoglobină, răspunzătoate pentru transportul oxigenului din sânge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS