15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Despre oameni și melci“ ajunge la Severin

„Despre oameni și melci“ ajunge la Severin

Iubitorii filmului din Severin vor putea, începând de luni, să vizioneze cel mai de succes film al lunii septembrie în România,
cu Monica Bârlădeanu într-unul din rolurile principale

Filmul de neratat al lunii septembrie, „Despre oameni și melci“, în regia lui Tudor Giurgiu, va ajunge și la Drobeta Turnu Severin.
Pelicula va fi proiectată în perioada 24-26 septembrie la Casa Tineretului. Programul proiecțiilor este de luni până miercuri, de la orele 16.00, 18.00 și 20.00, prețul unui bilet fiind de 5 lei. În „Despre oameni și melci“ spectatorii severineni se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vișan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean Francois Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin. Jean Francois Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum Francois Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard și acum a jucat pentru prima dată într-un film românesc.
După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obținute sunt și ele foarte îmbucurătoare: „Despre oameni și melci“ a înregistrat, de la data lansării la TIFF până în prezent, 19.612 spectatori. Avanpremierele și spectacolele din primul weekend ale filmului au însumat o cifră record de spectatori: 13.929.

A fost proiectat în 19 oraşe

Comedia „Despre oameni și melci“ a avut premiera națională pe 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 de orașe, pe aproximativ 40 de ecrane. Astfel, în prima săptămână, filmul poate fi văzut în: București, Bacău, Arad, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Tulcea, Brașov, Pitești, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Târgu Mureș, Oradea, Brăila, Ploiești, Craiova, Sibiu și Lugoj.
În afară de proiecțiile din cinematografe tradiționale, distribuitorii filmului, Transilvania Film și Ro Image, vor continua să aducă această producție în fața publicului din orașe și zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecție. În acest scop s-au format trei echipe mobile care vor organiza proiecții în regim de spectacole cu bilet, în diferite orașe din România, în teatre sau case de cultură, proiecții al căror program va fi preanunțat pe site-ul filmului www.despreoamenisimelci.ro. Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorința de a veni cu plăcere și interes să vadă un film românesc la cinematograf sau în aceste locații neconvenționale.

Filmul prezintă o metodă inedită de a salva uzina ARO

Acțiunea filmului se petrece în 1992, la Câmpulung Muscel. Fabrica de mașini ARO a dat faliment și urmează să fie privatizată într-o săptămâna. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenționează să o transforme în crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 își vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieți găsește o soluție inedită menită să-i salveze colegii de la șomaj și să scoată uzina din faliment.
Filmul este cel de-al doilea lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături bolnăvicioase“, care a avut premiera în România în anul 2006. Scenariul îi aparține lui Ionuț Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS