15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul dă în judecată CEZ şi Distrigaz

Spitalul dă în judecată CEZ şi Distrigaz

Directoarea Spitalului de Urgenţă, Cristina Calangiu, a declarat ieri că va da în judecată CEZ şi Distrigaz pentru deservicii grave aduse unităţii pe care o conduce.

 

 

 

Spitalul de Urgenţă din Craiova îngroaşă rândurile consumatorilor nemulţumiţi de serviciile prestate de furnizorul de energie din Oltenia. Directoarea unităţii, Cristina Calangiu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că va da în judecată CEZ pentru pagubele produse de desele întreruperi de energie electrică de la spital. Potrivit acesteia, deşi CEZ penalizează unitatea pentru fiecare zi de întârziere la plata facturilor, societatea nu se îngrijeşte deloc de starea reţelelor de alimentare. „Acum două săptămâni, într-o duminică, a fost oprit curentul pentru o jumătate de oră din cauza unei pene. Aveam generatorul în funcţiune, dar noroc că era weekend. Am angajat deja o firmă de consultanţă şi voi da în judecată CEZ şi Distrigaz pentru că abuzează de poziţia de monopol. Am legat la generator tot ce ţine de aparatura de supravieţuire, dar ar trebui să umplem curtea spitalului cu generatoare ca să facem faţă penelor de curent“, a spus Cristina Calangiu.

 

Se contabilizează pagubele

 

Directoarea a mai spus că, în prezent, salariaţii spitalului lucrează la un bilanţ al pagubelor produse de întreruperile dese ale curentului electric, iar suma rezultată va fi solicitată în instanţă companiei cehe CEZ. Potrivit lui Calangiu, deşi au fost nenumărate discuţii cu societatea pe această temă, reprezentanţii ei nu au făcut nimic pentru a rezolva situaţia şi au venit la întâlniri cu avocaţi care „ne-au râs în nas“. „Întreruperile de curent sunt frecvente, cu toate că am discutat de nenumărate ori cu directorii de acolo. Le-am spus să pună la punct reţeaua pentru că pică. De fiecare dată ne promit că fac ceva şi nu se ţin de cuvânt. Sunt situaţii în care, după o pană de curent, aparatele spitalului nu mai pot fi puse în funcţiune sau unele piese trebuie înlocuite. Vom face un bilanţ cu toate pierderile pe care le-am avut până acum şi vom cere despăgubiri“, a mai spus Calangiu.

Managerul Spitalului de Urgenţă a precizat că un proces separat va fi cu Distrigaz Sud, care refuză să încheie cu unitatea un contract de furnizare a gazelor la un preţ unitar.

 

CEZ: Generatorul trebuie să acopere toate secţiile

 

Reprezentanţii companiei cehe spun însă că spitalul, ca orice instituţie de care depind vieţile unor oameni, are obligaţia prin lege să dispună de un generator de mare capacitate care să asigure alimentarea cu energie electrică în cazul unei pene în toate secţiile unităţii, nu doar parţial. Cristina Toma, purtătoare de cuvânt a CEZ, a declarat că problema a fost pe larg dezbătută în cadrul întâlnirilor cu conducerea spitalului, iar directoarei Calangiu i s-a trimis chiar şi o scrisoare prin care i se explicau obligaţiile legale. „În momentul în care se întâmplă o pană de curent, toate instituţiile de genul spitalului sunt alimentate prin generator. Spitalul e obligat prin lege să aibă un astfel de generator. Am mai avut discuţii şi întâlniri cu doamna directoare şi i s-a explicat acest lucru. A ajuns la dânsa şi o scrisoare oficială din partea CEZ. Avocaţii noştri nu râd în nas nimănui, au fost discuţii pe baza unor legi“, a spus Cristina Toma.

Până la închiderea ediţiei, GdS nu a reuşit să contacteze reprezentanţii Distrigaz Sud abilitaţi să comenteze afirmaţiile făcute de Cristina Calangiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII