13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDrăghici rămâne şef la învăţământ

Drăghici rămâne şef la învăţământ

Kovacs este în continuare secretar de stat şi spune că ar fi venit la conducerea ISJ pentru a-şi susţine partidul în campanie.

 

 

OLT. După o lungă perioadă de incertitudini, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt rămâne sub conducerea lui Nicolae Drăghici, după ce Carol Kovacs a confirmat că va fi în continuare secretar de stat. Acesta din urmă a precizat că şi-ar fi dorit să revină la conducerea Inspectoratului pentru a-şi susţine partidul în campania electorală, însă nu şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat, aşa cum s-a vehiculat în rândul opiniei publice. Mai mult, Kovacs a afirmat că, din cauza numeroaselor atacuri lansate la adresa sa din momentul în care a anunţat că vrea să revină la ISJ, preferă să îşi menţină funcţia de acum. Actualul inspector general, Nicolae Drăghici, susţine că nu a intervenit în nici un fel la minister pentru a-şi păstra funcţia, iar dacă cineva va dovedi contrariul, el îşi va da demisia.

 

„Kovacs este mai
prieten cu ministrul decât sunt eu“

 

După ce a fost acuzat că a intervenit la Ministerul Educaţiei pentru a se întârzia ordinul de încetare a suspendării lui Kovacs din funcţia de şef al ISJ, Nicolae Drăghici declară că ministrul Adomniţei nici măcar nu îi răspunde la telefon, decât dacă trimite înainte un mesaj. „Nu numai că nu am intervenit în nici un fel pentru păstrarea postului, dar nici măcar nu am vorbit la telefon cu ministrul în această perioadă. Mai mult, dânsul nu răspunde la telefon nici unui inspector din ţară, decât dacă primeşte înainte un mesaj text, în care inspectorul specifică despre ce anume vrea să discute la telefon. Dacă cineva dovedeşte altceva decât ceea ce susţin eu, atunci îmi voi da demisia“, a spus şeful ISJ. De asemenea, Drăghici a mai recunoscut că secretarul de stat Carol Kovacs este în relaţii foarte bune cu ministrul Adomniţei. „Kovacs este mai prieten cu ministrul decât sunt eu“, a adăugat Drăghici.

 

„Nu îl acuz pe Drăghici decât de lipsă de
comunicare“

 

După ce săptămâna trecută Kovacs îşi anunţase întoarcerea la şefia ISJ, acuzând actuala conducere de cheltuirea ineficientă a fondurilor alocate pentru investiţii şi instituţiile de învăţământ, acum apele s-au mai liniştit. Secretarul de stat, care voia să îşi atingă interesele politice prin revenirea la conducerea Inspectoratului, recunoaşte că s-a grăbit atunci când
l-a acuzat pe Drăghici că ar fi intervenit la nivel înalt pentru păstrarea funcţiei. „La supărare omul spune multe, iar acuzaţia adusă la adresa lui Drăghici a fost cam pripită. Singurul lucru de care îl învinuiesc este lipsa de comunicare. Îmi pare rău că dânsul a preferat să asculte ce au spus alţii în loc să ia legătura cu mine“, a afirmat ieri Kovacs. El a adăugat că, în urma nenumăratelor atacuri la adresa sa, a preferat să renunţe la ideea de a fi din nou inspector general la ISJ. „Eu nu mi-am dat niciodată demisia din funcţia în care am fost numit de minister, întrucât nu mi-am permis să le întorc spatele celor care m-au desemnat secretar de stat. Am vrut să revin în judeţ, pentru că aş fi putut să ajut mai mult partidul în campania electorală, dar, fiindcă nu îmi dădusem demisia din funcţia de inspector general, am considerat că trebuie să revin pe acest post. Cred că cine e mai deştept cedează. Însă am renunţat la ideea de a mă întoarce la ISJ, ca să scap de atacurile la care am fost suspus mai bine de două luni“, a precizat Carol Kovacs.

Cele aproape 20 de milioane de lei nu au ajuns pe mâna PNL

 

Odată ce a renunţat să revină la conducerea ISJ, Kovacs a pierdut şi sumele uriaşe alocate anul acesta pentru investiţii la instituţiile de învătământ din judeţ. În următoarele luni vor fi cheltuiţi 3.111.000 de lei, bani destinaţi realizării reţelei de utilităţi în 20 de unităţi şcolare (în majoritate şcoli din comune conduse de primari PSD), 1.500.000 de lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru campusuri noi, 6.100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor începute în 2007 la cele patru campusuri şi SAM-uri şi încă 5.572.000 de lei pentru reparaţii capitale la şcoli. La toate aceste fonduri se adaugă 3.336.000 de lei pentru achitarea lucrărilor prestate anul trecut şi neplătite. Investiţiile, demne de luat în seamă, ar fi atârnat greu la acest început de an electoral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII