15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDNA a atacat cu apel achitarea

DNA a atacat cu apel achitarea

Procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie Bucureşti au atacat cu apel sentinţa penală dată de Tribunalul Alba Iulia, pe 18 iunie 2007, în dosarul nr. 4510/90/2006, prin care au fost achitaţi Mircia Gutău, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, şi viceprimarul Nicolae Dicu, ambii cercetaţi pentru acte de corupţie.

VÂLCEA. Zilele trecute, dosarul în care sunt cercetaţi cei doi a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se va judeca apelul. Gutău şi Dicu au fost acuzaţi de procurorii DNA că ar fi pretins 50.000 de euro, în perioada aprilie – iulie 2006, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera un certificat de urbanism. Nicolae Dicu a fost prins în flagrant de procurorii DNA pe 6 iulie 2006, când Constantin Popescu i-a dat 25.000 de euro, iar Mircia Gutău a fost arestat cinci zile mai târziu. Atât Dicu, cât şi Gutău au fost închişi mai bine de patru luni şi au fost puşi în libertate pe 10 noiembrie 2006, de magistraţii Curţii de Apel din Alba Iulia, iar pe 18 iunie 2007 instanţa Tribunalului Alba Iulia i-a achitat pe amândoi.

Reprezentanţii DNA au declarat apel împotriva sentinţei penale nr. 182/18.06.2007 a Tribunalului Alba Iulia, prin care cei doi inculpaţi au fost achitaţi. Prin sentinţa din 18 iunie Tribunalul Alba Iulia a mai dispus revocarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, dispusă faţă de cei doi inculpaţi, s-a desfiinţat măsura sechestrului asigurator luată în cursul urmăririi penale faţă de inculpatul Nicolae Dicu şi s-a respins cererea de obligare a inculpaţilor la restituirea către denunţător a sumei de 5.000 de euro. „Dosarul a ajuns la noi de câteva zile. Am stabilit şi termenul de judecare a apelului făcut de DNA, care va fi pe 23 octombrie“, a declarat ieri Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. În apelul făcut, reprezentanţii DNA solicită desfiinţarea sentinţei date de prima instanţă şi trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond. I s-a solicitat instanţei de apel desfiinţarea sentinţei primei instanţe şi, în urma rejudecării cauzei, pronunţarea unei soluţii de condamnare a inculpaţilor pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS