19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă o persoană a decedat în urma exploziei de la Oltchim

Încă o persoană a decedat în urma exploziei de la Oltchim

La Spitalul de Arşi din Bucureşti, duminică seară a decedat şi Elena Creangă, din cauza arsurilor de gradele III şi IV pe care le avea pe 95% din suprafaţa corpului.

La trei zile după înmormântarea Elenei Ancuţa, decedată în urma exploziei de la Oltchim, de pe 14 august, la Spitalul de Arşi din Bucureşti a murit şi Elena Creangă, de 37 de ani, din oraşul Râmnicu Vâlcea. Femeia era operator chimist şi lucra la Oltchim din 1990. În urma accidentului, Elena Creangă a suferit arsuri de gradele III şi IV pe 95% din suprafaţa corpului şi a fost transportată, împreună cu Elena Ancuţa şi Marian Bănescu, cu un elicopter al Inspectoratului de Aviaţie MIRA, în Capitală. Elena Ancuţa a decedat la câteva ore după producerea exploziei, la Bucureşti. „Elena Creangă a murit în urma arsurilor pe care le avea pe 95% din suprafaţa corpului. Are doi băieţi, unul de cinci ani şi altul de 12 ani. Ajutorul pe care îl dă SC Oltchim SA nu e atât de important cum era viaţa. Nu putem compensa faptul că s-a pierdut o viaţă. Ajutăm familia să treacă peste toată durerea“, a declarat Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber al Oltchim. Acesta a precizat că un reprezentant al Oltchim s-a deplasat ieri cu o maşină la Spitalul de Arşi din Bucureşti, pentru a ajuta familia să ridice corpul neînsufleţit al Elenei Creangă, pentru a-l aduce la Râmnicu Vâlcea.

Marian Bănescu respiră cu ajutorul unui aparat

Celălalt rănit grav, Marian Bănescu, de 34 de ani, are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. Mihai Diculoiu susţine că bărbatului i s-a pus un aparat care înlocuieşte plămânul, cu ajutorul căruia respiră artificial. „Medicii speră să îi elibereze căile respiratorii de anumite mucozităţi pe care le-a suferit în urma arsurilor. Ei continuă să îi elibereze căile respiratorii pentru a renunţa la aparat, ca să treacă la transplantul de piele“, a spus preşedintele sindicatului.

Pe 18 august, cinci salariaţi din cadrul Oltchim s-au oferit să doneze piele pentru Marian Bănescu. Aceştia au mers la Spitalul de Arşi din Bucureşti, dar pentru că în noaptea de vineri spre sâmbătă au apărut complicaţii în privinţa stării sale de sănătate nu s-a putut recolta piele. Aceştia au rămas în Bucureşti încă 24 de ore. „Duminică ne-au spus că nu pot recolta piele pentru că starea lui de sănătate s-a înrăutăţit şi nu poate avea loc transplantul. Dacă starea lui se îmbunătăţeşte, va fi adusă piele pentru transplant din Olanda“, a precizat Mihai Diculoiu. Trei reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea, împreună cu un expert din Petroşani, continuă ancheta la SC Oltchim SA pentru a stabili exact cauza producerii exploziei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS