14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInfo World acuza Spitalul de Urgenta

Info World acuza Spitalul de Urgenta

Firma de soft care a furnizat programul de informatica medicala Spitalului de Urgenta Craiova nu a ramas impasibila la acuzatiile aduse de conducerea unitatii sanitare. Reamintim ca, saptamâna trecuta, compania Info World a suspendat temporar functionarea sistemului informatic al celui mai mare spital din Oltenia din cauza neplatii datoriilor. Managerul Spitalului de Urgenta Craiova, dr. Cristina Calangiu, a acuzat firma de soft ca a blocat baza de date a spitalului si a amenintat ca va cere lamurirea problemei in instanta. Cristina Calangiu s-a aratat totodata nemultumita de serviciile oferite de firma de soft si este dispusa sa renunte la contractul cu aceasta inaintând, dupa cum a precizat, demersurile necesare catre Autoritatea de Sanatate Publica Dolj in vederea organizarii unei licitatii pentru selectarea altei oferte privind sistemul informatic.


Firma sustine ca ar fi predat informatiile


Reprezentantii firmei Info World au considerat ca este necesar sa faca anumite precizari in legatura cu acest conflict, sustinând ca suspendarea functionarii sistemului informatic s-a facut perfect legal si ca spitalul poarta intreaga responsabilitate pentru aceasta situatie. „Având in vedere ca toate cererile noastre de a ajunge la un acord privind esalonarea platilor restante nu au avut succes, conducerea spitalului a fost anuntata pe 4 august de suspendarea temporara a functionarii sistemului informatic, pâna la plata datoriilor, punându-i-se in vedere disponibilitatea totala a companiei Info World de a oferi informatia din baza de date intr-un format accesibil. Abia patru zile mai târziu, pe 8 august 2006, Info World a primit o cerere de la Spitalul de Urgenta Craiova prin care i se solicita predarea informatiilor catre spital – de mentionat ca acestea se afla pe serverul sistemului informatic in incinta spitalului. Pe 9 august, compania a raspuns pozitiv la apelul unitatii spitalicesti. Totusi, pe 8 august, conducerea spitalului a declarat – fara sa astepte raspunsul companiei – ca Info World refuza sa ofere accesul la baza de date“, a sustinut Daniel Nistor, directorul executiv al Info World.


Spitalul a cerut extinderea serviciilor „proaste“


Interesant este faptul ca spitalul a cerut firmei Info World cu trei saptamâni in urma o extindere a sistemului informatic, cu toate ca in opinia managerului unitatii, dr. Cristina Calangiu, „serviciile oferite erau de calitate foarte proasta“. „Ne surprinde reactia conducerii cum ca serviciile noastre nu sunt de calitate si ca doreau sa rezilieze contractul de mult timp, deoarece acum trei saptamâni am primit cereri de extindere a sistemului semnate chiar de conducerea spitalului. Consideram ca situatia creata se datoreaza exclusiv conducerii Spitalului de Urgenta Craiova, in conditiile in care Info World si-a manifestat intreaga disponibilitate de a rezolva aceasta situatie dificila“, a mentionat Daniel Nistor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS