22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa simularea testelor nationale, in scolile craiovene s-au dat subiecte grele

La simularea testelor nationale, in scolile craiovene s-au dat subiecte grele

In invatamintul preuniversitar doljean, la clasa a VIII-a, au inceput simularile testelor nationale, insa nu cu subiecte elaborate de Serviciul National de Evaluare si Examinare din cadrul Ministerului Educatiei, ci elaborate chiar de sefii de catedre din scoli. Avind in vedere ca Doljul este judet-pilot, fiecare unitate de invatamint are autonomie si, implicit, are dreptul de a-si organiza singura aceste simulari. Cea mai harnica s-a dovedit Scoala nr. 30 „Mihai Viteazul“ din Craiova, care incheie astazi simularea la toate disciplinele de examen. Directorul adjunct al acestei scoli, Dana Cotfasa, spune ca asemenea teste sint necesare deopotriva pentru elevi si pentru profesori. „Fiecare elev din clasele terminale trebuie sa-si cunoasca nivelul valoric, astfel incit sa aiba posibilitatea sa-si umple golurile in timpul ramas pina la sustinerea testului national. Pe 31 ianuarie, am organizat simularea la limba si literatura româna, pe 2 februarie – la matematica, iar vineri, elevii nostri vor sustine simularea la istorie sau geografie“, a precizat Dana Cotfasa.


Gabriela Cojocareanu, inspector de limba si literatura româna la ISJ Dolj, spune ca subiectele elaborate pentru aceasta disciplina au avut coeficient de dificultate mediu, fiind concepute pe structura subiectelor elaborate de SNEE. Inspectorul de matematica, Ion Patrascu, a facut aceeasi afirmatie despre dificultatea exercitiilor si problemelor. Insa, o parte dintre elevii scolilor craiovene, care au sustinut probele scrise, considera ca nu au nici o sansa in vara, deoarece „subiectele au fost foarte grele“.


De asemenea, citiva elevi din clasele a IX-a de liceu apreciaza ca subiectele pe care le-au vazut – de la mai multe simulari – sint mai grele decit subiectele elaborate de ministerul de resort pentru testele nationale propriu-zise: „Stim din ce cauza! Am patit-o si noi. Numai asa puteam fi «obligati» sa facem meditatii cu anumiti profesori, fireste, pe bani“.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS