13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj5 beneficii incredibile pentru sănătate provenite dintr-o ceașcă de cafea

5 beneficii incredibile pentru sănătate provenite dintr-o ceașcă de cafea

Dacă nu-ți poți începe ziua fără o ceașcă de cafea, ești departe de a fi singur. Potrivit rezultatelor unui sondaj prezentat la reuniunea anuală a Asociației Naționale a Cafelei (NCA) din 2018, 64% dintre persoanele chestionate au declarat că au băut cafea în ultimele 24 de ore, iar 70% dintre consumatorii de cafea chestionați într-un sondaj realizat de Nestle au spus că cafeaua le face o persoană mai bună.

Cu toate acestea, este posibil să obțineți mai multe din portia zilnica de cafea. Citiți mai departe pentru a descoperi câteva din avantajele uimitoare pentru sănătate ambalate în acea ceașcă de cafea.

Cafeaua vă poate ajuta să reduceți riscul de Alzheimer

Din păcate, nu există nici un remediu pentru Alzheimer, tulburarea care cauzează încet pierderea memoriei și declinul mental. Dar cafeaua ar putea ajuta la reducerea riscului de a o dezvolta, în primul rând. O revizuire din 2006 a cercetărilor publicate în Neurology Research a constatat că consumul de niveluri ridicate de cafea a fost asociat cu o reducere de până la 30% a riscului de Alzheimer.

Cafeaua ar putea ajuta la protejarea împotriva demenței

Cafeaua este destul de puternică – mai ales când vine vorba de demență. Într-un studiu din 2017 publicat în revista Scientific Reports, cercetătorii au descoperit 24 de compuși care ar putea stimula o enzimă cerebrală care protejează împotriva demenței – iar cofeina este una dintre ele.

Cafeaua poate da un impuls memoriei

Unul dintre cele mai bune beneficii ale cafelei? Capacitatea sa de a da un impuls memoriei. Într-un mic studiu realizat de Societatea Radiologică din America de Nord, cercetătorii au descoperit că două cești de cafea au putut spori abilitățile de memorie pe termen scurt ale participanților din cauza efectului cofeinei asupra funcției cerebrale superioare.

Cafeaua ar putea ajuta la scăderea oboselii mintale

După prea multe nopți lungi la birou, nu este neobișnuit să simțiți oboseala mentală. Dacă doriți să vă recuperați sănătatea mintală pentru a evita problemele de sănătate mai grave, beți niște cafea: o revizuire din 2010 în revista Nutrition a găsit că cofeina poate ajuta la scăderea epuizării pe care o simțiți, dându-vă un impuls de energie.

Cafeaua te poate ajuta să fii mai inteligent

Ai nevoie de o creștere a capacității mentale? Bea niște cafea. Datorită cofeinei din cană, ai putea observa o creștere a performanței mentale, potrivit unei recenzii din 2016 publicată în Neuroscience & Biobehavioral Reviews. Indiferent dacă încercați să aflați ceva nou sau să găsiți o soluție la o problemă, savurarea preparatului dvs. va face diferența.

Cafeaua te poate ajuta să îți îmbunătățești timpul de reacție

Te simți puțin lent în ultima vreme? Tot ce ar putea fi nevoie pentru a îți readuce corpul la lucru într-un ritm normal este puțină cafea. Un studiu din 2005 realizat de Societatea Radiologică din America de Nord a constatat că nu este nevoie de mult – doar câteva căni – pentru a-ți îmbunătăți timpul de reacție, făcându-te mai bun la orice, de la a observa ceva înfricoșător ca fumul în casa ta (și a-ți da seama că trebuie să apuci extinctorul cât mai curând), până la a frâna mașina la un semn de stop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS