21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024

Scurte ştiri

Portretul lui Barack Obama, realizat din cereale

Un tablou reprezentându-l pe preşedintele Statelor Unite, realizat în întregime din cereale pentru micul dejun, este expus, de câteva zile, într-o galerie din New York.

Acest tablou, intitulat „Breakfast of Champions“ („Micul dejun al campionilor“), a fost realizat de Hank Willis Thomas şi Ryan Alexiev. Portretul lui Barack Obama, care se pare că a fost asigurat pentru o mare sumă de bani împotriva oricărui „accident cu lapte“, a atras numeroase reacţii, majoritatea pozitive, din partea criticilor şi a publicului.

 

Plajă transformată în galerie de artă

La fel ca în fiecare an, plaja Cottesloe din oraşul australian Perth găzduieşte 62 de sculpturi în nisip. De câteva zile, peste 50 de artişti locali, naţionali şi internaţionali s-au reunit pentru a-şi expune operele pe plaja din Perth, de pe malul Oceanului Indian. Această expoziţie, numită „Sculpture by the Sea“, se va deplasa în Danemarca, la Aarhus Bay, în iunie, apoi în Australia, la Bondi Beach, în noiembrie. „Expoziţia este o ocazie pentru numeroşi artişti internaţionali să se întâlnească şi să-şi împărtăşească ideile. De asemenea, este un mijloc de a-şi expune cele mai mari opere, care, de cele mai multe ori, nu pot fi prezentate în galeriile tradiţionale“, a declarat Ben Juniper, organizatorul acestui eveniment. Expoziţia va rămâne deschisă pe plaja Cottesloe până pe 24 martie.

 

Drew Barrymore îşi explică eşecurile amoroase prin absenţa tatălui

Drew Barrymore consideră că problemele pe care le-a avut în relaţiile amoroase sunt legate de absenţa tatălui său în copilărie. Actriţa şi-a cunoscut foarte puţin părintele, actorul John Barrymore, un alcoolic care şi-a părăsit familia la naşterea fetei. Vedeta este convinsă că neglijenţa tatălui are un efect negativ asupra relaţiilor ei amoroase. Ea a mărturisit: „Eram atât de supărată pe el. Nu puteam să dau de el, era mereu plecat şi îşi trăia viaţa din plin. Sunt sigură că acest lucru mi-a afectat relaţiile cu bărbaţii. Sunt convinsă că asta mă întristează mai mult decât îmi dau eu seama, însă accept situaţia mai uşor decât mama“. Drew Barrymore s-a împăcat cu tatăl ei înainte ca acesta să moară de cancer la oase, în 2004, la 72 de ani.

 

Fermă dedicată animalelor malformate

Un american din statul Wisconsin a înfiinţat o fermă în care a adunat toate animalele malformate pe care le-a găsit, pentru ca acestea să nu fie ucise. Potrivit site-ului Yahoo!News, Paul Spinger a decis să-şi transforme ferma în refugiu pentru animalele născute cu malformaţii, încă din 1970, după naşterea unui viţel cu şase picioare. Acesta a devenit repede animalul său de companie. Legătura dintre ei era atât de puternică, încât fermierul a început să caute alte animale care sufereau de un handicap. Din acea zi, Spinger „colecţionează“ animale neobişnuite, cum ar fi un porc şi un iepure cu două capete, un berbec cu cinci coarne şi doi măgari care au cap comun.

Când prietenul său viţelul a murit, crescătorul a suferit atât de mult încât a refuzat să-l îngroape. El l-a împăiat şi l-a donat Muzeului Ripley, consacrat ciudăţeniilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS