20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Elevii de la „Gheorghe Ţiţeica“ au sală de sport nouă

(VIDEO) Elevii de la „Gheorghe Ţiţeica“ au sală de sport nouă

Peste 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” din Craiova vor beneficia de o sală nouă de sport, la care lucrările au început în 2022.

Întinsă pe o suprafață totală de aproape 600 de metri pătrați, sala beneficiază de cele mai moderne echipamente și dotări. Investiția a fost realizată de Primăria Craiova din fonduri europene și a constat în construirea unei săli de sport în suprafață de 387,12 mp, dar și a unei clădiri anexe întinse pe o suprafață de 194,53 mp.

Aceasta care include vestiare, grupuri sanitare, magazie și spațiu tehnic. Printre dotările cuprinse în proiect se regăsesc echipamente sportive, mobilier modern, sistem IT, dar și mijloace PSI.

„Investim permanent sume importante în școlile din Craiova, atât din bugetul local, cât și din surse externe. De această dată, vorbim despre o sală de sport modernă, unde peste 1.000 de elevi, dar și profesorii acestora vor beneficia de cele mai bune condiții, atât de siguranță, cât și din punct de vedere al calității echipamentelor.

Banii pentru această investiție au fost atrași din fonduri europene, așa cum am procedat pentru absolut toate unitățile de învățământ de la care am avut solicitări din partea directorilor. Anul acesta, alocăm peste 47 milioane de euro din bugetul Primăriei pentru infrastructura școlară”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Sală de sport din fonduri europene

Proiectul Sălii de sport de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ a fost finanțat prin fonduri europene și a avut o valoare de 3.356.050 de lei, cu TVA inclusă. Construcția sălii de sport are o structură din cadre metalice, înălțimea de 6 metri, acoperiș în două ape și învelitoare de tip sandwich.

Echipamentele sportive care dotează sala includ elemente de gimnastică, precum banca de gimnastică, capra pentru sărituri sau lada de gimnastică, masă de tenis, panouri de baschet cu inele cu sistem de prindere, porți de handbal, spalier, saltele, trambulină, mingi, plase și fileuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS